fbpx
spot_img

Veliki koncert “Bjesova” u Vranju 19. novembra – Karte uskoro u prodaji!

Muzički website www.musicpocket.org iz Vranja, u saradnji sa klubom Darkwood takođe iz Vranja, u sklopu Music pocket gigs turneje, organizuju zajednički koncert bendova Bjesovi i Ego! Karte se mogu kupiti od ponedeljka 14. novembra u klubu Darkwood ili na dan koncerta po ceni od 800 din.

https://www.facebook.com/musicpocketgigs

https://facebook.com/events/s/bjesovi-ego-u-vranju/497281455760907/

Cilj turneje je promovisanje alternativne muzike u Srbiji i šire. Ono što ovu turneju čini specifičnom jeste što se turneja organizuje u više od deset gradova.

Ego je alternativni rock bend iz Niša koji karakterišu melanholičan ton i energični rifovi. Tematiku njihovih pesama mahom čini suočavanje pojedinca sa samim sobom i svetom oko sebe. Njihov debi album, ‘Mechanisms’, u završnoj je fazi, a predstavljaju ga do sada objavljeni singlovi ‘Hypnotech’ i ‘The Right Mistake’. Nastupali su sa bendovima Funk Shui, Short Reports, Negative, kao i na festivalima poput EXIT i Mikser.

https://m.facebook.com/egobandofficial

Bjesovi su rok-grupa iz Gornjeg Milanovca. Osnovani su krajem osamdesetih pod nazivom „Bader Majnhof“, da bi zbog pritiska tadašnje gradske vlasti promenili ime u „Sent Galen“, pa „Čajna blu“ i konačno u „Bjesovi“ (prema ijekavskom prevodu romana „Zli dusi“).

Grupa je od samog početka (1987) privukla pažnju neobičnom postavom sa dva pevača, brižljivo osmišljenim nastupima, prepoznatljivim i ličnim tekstovima, kao i muzičkom podlogom u okvirima grandža čiji su prirodni deo, i generacijski i idejno, tih ranih devedesetih bili i srpski Bjesovi. Postava se uglavnom menjala prema potrebama i zamislima dvojice koji su grupu i osnovali: Zorana Marinkovića i Gorana Marića.

Prvi veliki uspeh grupe je pobeda na gitarijadi u Čačku 1990. godine, a zatim je usledila i pobeda na gitarijadi u Zaječaru 1993. i u narednih par godina mnoštvo koncerata i velika medijska pažnja usmerena na ovaj bend. 1997. godine, malo posle izlaska albuma „Sve što vidim i sve što znam“, nakon koncerta u KST-u 13. septembra, Zoran i Goran raspuštaju grupu.

Od 2000. godine Bjesovi ponovo postoje u nešto drugačijoj postavi i sa jednim pevačem, Zoranom Marinkovićem, guruom i vođom benda. Činjenica da Bjesovi zrače ne samo u okviru rokenrola nego i na razne druge strane i to veoma jako, je i razlog da i dan danas, posle skoro 20 godina postojanja, imaju brojnu publiku sastavljenu od ljudi između sebe vrlo različitih, ali koje povezuje najveće pitanje koje sebi bilo ko od nas može postaviti, pitanje svrhe čovečijeg postojanja. Svaki koncert Bjesovi sviraju u svom maniru – čvrsto i uverljivo, i atmosferu neretko dovode do usijanja uz ogromne erupcije!

Fb event:

https://fb.me/e/1USD7jp24

Marko Spirić

Marko Spirić
Marko Spirić
Urednik portala "Pokazivač". Dugogodišnji radijski voditelj, novinar, marketing saradnik, dopisnik dnevnih i nedeljnih novina, časopisa i portala. Intervjuiše poznate ličnosti, prati estradna desavanja, piše životne priče... Humanitarac čija dela koja je činio i čini za ljude i životinje govore o njemu. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja za doprinos u novinarstvu na prestižnim manifestacijama. Rođen 1986. godine, živi i radi u Vranju.
WordPress PopUp Plugin