fbpx
spot_img

Vlada Australije tražila odlaganje saslušanja, sud je odbio

 

Karen Endrjuz zatražila je, kako prenose australijski mediji, dodatno vreme da se pripremi za saslušanje Novaka Đokovića koje je zakazano za nedelju u ponoć po našem vremenu. To, kako se navodi, pokazuje frustraciju federalne Vlade.

Zahtev ministarke unutrašnjih poslova Australije Karen Endrjuz za dodatno vreme za pripremu za saslušanje Novaka Đokovića u slučaju odbijanja vize najboljem teniseru sveta ocenjen je u lokalnim medijima kao senzacija.

Herald san tvrdi da ima informaciju da je Endrjuz zahtev podnela u subotu u kasnim poslepodnevnim časovima po lokalnom vremenu. Kako se navodi, ona je zatražila da saslušanje umesto u ponedeljak bude odloženo do srede (pet dana do početka Australijan opena), ali su se na taj zahtev žalili Đokovićevi advokati.

Sudija zadužen za ovaj slučaj odbio je zahtev za odlaganje.

Foto: Profimedia

Džastin Kvil, glavni advokat firme Tompson Gir rekao je da ovaj potez Karen Endrjuz „očigledno pravljenje dodatne buke“ jer vlasti očekuju poraz u sporu.

„Očigledno je da sada misle da je ovo mnogo više od onoga što su mislili na početku. Sada je na ministarstvu da odgovori i podnese svoje pisane dokaze“, rekao je on.

Mediji objašnjavaju da je ministarka na zahtev za odlaganje bila prinuđena nakon što je Đokovićev pravni tim u subotu uveče podneo novi pravni podnesak sudu. Novakovi advokati tvrde da je on ispunio sve zahteve propisane državnim dokumentima o ulasku u zemlju bez karantina, ali da ceo proces sama država nije sprovela kako treba.

Saslušanje je zakazano za ponoć po našem vremenu.

Izvor: sprortkub.rs

Portal Pokazivač pruža punu podršku najboljem sportisti svih vremena – Ti svoj put znaš!

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.