fbpx
spot_img

Zorana Pavić predstavila novi singl „TATTOO“ sa večitom posvetom!

Priča o Zorani Pavić počinje davno, odavno u nekom nepostojećem vremenu u nekom moru, u pesmamaDa ti ime ne zaboravim”, „Sama među ljudima„,“Sanjam te još”, u godinama koje su trajale koliko i mladost, koliko i sećanja u njima su jedino i nastavile da žive. Posle njih došle su one u kojima smo svi bili u sreći za petama.

Mnogo ih je prošloproći će ih još više, ali je nikada nećemo stići, ma koliko malo za nju bilo potrebno ni dobiti odgovore na sva pitanja izgovorena i neizgovorena ni znati ko su krivi ili pravi ljudi, da li i kome dugujemo neke reči, ni koje od njih su prave, ni kome suditi pogledom, prstom i imenom. Uvek ćemo naići na kamen spoticanjasaplesti sepasti i ustati, ali nećemo propasti. Svako od nas odlučuje kako treba, svako od nas veruje u ono što želi, ipak jedno je sigurno ona nosi tajnu. Ali ne onu nepostojeću koja je bezbroj puta senzacionalno otkrivena, ne onu koja se otkriva po novinama,ona ima svoju neipričanu priču ovo nije ta priča, ovo je samo njen deo, iako izgleda drugačija, jer ona je nikada neće ispričati, ne zato što ne želi, ne ume ili ne sme,već zato što bi prestala da bude sama.

https://www.youtube.com/watch?v=1PzlX_rWbrE

Zoranu je oduvek krasila energičnost koja je danas podjednako intezivna kao i ranije,posebno na koncertima, uz nju i ta odsečnost i odvažnost koja zrači i privatno i na sceni. Prošla je kroz različite faze života i karijere, bila neprilagođena, išla protiv mladosti,protiv pravila,birala svoj puteve, težila svojoj slobodi, grešila, padala, suočavala se. Kao uostalom i svi mi u životnim periodima. Sva ta iskustva su bila potrebna kako bi kasnije sa godinama, shvatila da ono što nosimo iz kuće najvažniji znak koji treba pratiti i kome se uvek vraćamo uprkos svim promenama u životu, karijeri, u sebi. Ispravnost tog puta je neosporiva, on nam uvek pošalje sreću za petama i nepogrešiv je.

Oduvek je pre svega svojim glasom, pojavom i stavom izazivala pažnju pažnju i uvek je za njom ostajala određena doza tajanstvenosti, neki su u svemu tome videli i fatalnost. Ona je svesna svojih kvaliteta na svim nivoima kada je njen posao u pitanju, publika takođe. Da nije tako ne bi postigla uspehpopularnost i status zvezda u našoj zemlji. Njeno nepripadanje klasičnim i neočekivanim estradnim okvirima, njeni periodi ćutanja i ne eksponiranja uslovili su da sve što nije scena donekle bude obavijeno velom fame, medijskih opsegaprocena ljudi, čitanja ili ne čitanja između redova, različitih mišljenja. Neki su se zadržavali na onome što vide na ekranu, drugi su kopali mnogo dublje, bilo da je mistifikovana na sceni, a da je mistifikovana u životu ili obrnuto, njen kvalitet pevačice ne mogu da ospore ni oni koji je ne vole.

Nije živela život na naslovnim stranama, jer dolazi iz vremena kada to nije ni bilo potrebno i zato je uvek ostalo to pitanje ko je Zorana Pavić. Neke stvari su bile očigledne,a ostale su nevidljive, izvođeni su treći koreni iz istine, a po njoj suština je u jednostavnosti.

Često su se mogli pročitati naslovi i čuti izjave jedan od, ako ne i najlepši glas. Ima glas u kome se sve oseća i čuje. S’ godinama i iskustvom je uspela da pronikne u njegovu specifičnost, da je koliko toliko definiše, opet vrlo jednostavno bez preterivanja.

INTERVJU: 

Marko Spirić: Promenili ste imidž, volite li česte promene u životu?

Zorana Pavić: Ja samo ne volim da mi je dosadno, kako u privatnom životu tako naravno i u poslu.Ako imate zrno kreativnog ludila, vaš je svet, naročito kada ljude slične sebi okupite oko sebe. Onda je to čarolija, koja ne podrazumeva ogroman novac, već ideju i ljude spremne da je realizuju.

Marko Spirić: Zašto žene vrše promene i kako primetiti da žena želi promenu?

Zorana Pavić: Iz različitih pobuda to može biti, svako je priča za sebe. Neke žene to čine da bi se dopale određenom muškarcu, neke što ne vole da tapkaju u mestu, već da sve što dolazi upakuju u „nove boje“, da ne tavore. Neke to rade usiljeno, a neke sa lakoćom.

Marko Spirić: Kako se može videti da promena kod žene ima veze sa muškarcem?

Zorana Pavić: Kažu kašalj i ljubav još niko nije sakrio, pitah se par puta što baš kašalj, a sobzirom da ovih dana mnogo kašljem jer sam se prehladila izigravajući „leto u oktobru“ konačno plavuša ukapira. Ovo drugo mi je odavno jasno.

Marko Spirić: Šta u životu nikada ne biste promenili?

Zorana Pavić: Klub za koji navijam.

Marko Spirić: Ko je nezamenljiv u Vašem životu?

Zorana Pavić: Pa bližnji se podrazumevaju, ali zaista prijatelji,oni su jako bitan segment mog života i čine ga boljim, lepšim, lakšim i žaninljivijim. I moje kućne ljubimce bih pomenula bezuslovna ljubav.

Marko Spirić: Možemo li se nadati uskoro još nekom Vašem hitu?

Zorana Pavić: Da u pripremi je pesma „Orden“.

Marko Spirić: Na koju pesmu publika na Vašim koncertima najbolje reaguje u poslednje vreme?

Zorana Pavić: Pa uglavnom je dobro razmrdavanje na „hoću da sam slobodna„, dert na „Ne dam ti da ostariš“ i vrlo često suze na „Samo da mi ime ne zaboraviš„.

Marko Spirić: Poznato je da crkva ne odobrava tetovaže, mislite li da je vreme da se taj stav prema tetovažama preispita? Kada bi nekada uradili tetovažu, koja bi bila i gde?

Zorana Pavić: Ne razumem crkvu po tom pitanju, ali što bih ja pa sve morala da razumem, ja imam dve tetovaže „Che Guevaru“,“anđela“ i za par dana radim treću u korak sa pesmom, biće to srce sa krilima anđela. Simbolično je jer te ništa tako ne može uzdići kao ljubav, mada realno ni urušiti ova anđeoska krila će je sačuvatiDosta su se đavoli igrali sa mojim srcem, ne bi ih više zadržavala.

Tuga dobrim delom boji njen senzibilitet i određuje njenu ličnost iako je u suštini vedra,duhovita i otvorena žena. U toj seti verovatno jeste tajna njenog glasa, tog nečeg posebnog i samo njoj svojstvenog u njemu.

Novinar Marko Spirić

SPONZORI PORTALA POKAZIVAČ – Kozmetički salon SILUETTE i “HALO TAXI” – VRANJE

Proverite zašto smo najbolji “HALO TAXI” – VRANJE
Kontakt: 017-400-400 i 063-7-400-400  

Putujete negde? Potreban Vam je pouzdan partner? Pozovite “HALO TAXI”

Kozmetički salon SILUETTE  Lenjinova broj 19 – Vranje
Kontakt: 069/12-47-958    

Kozmetički salon SILUETTE je mesto gde, uz ljubazno osoblje, pristupačnu cenu i u prijatnom ambijentu, možete dobiti kompeltnu i profesionalnu uslugu nege lica i tela.
Vaš partner na putu do lepote!

 

Marko Spirić
Marko Spirić
Urednik portala "Pokazivač". Dugogodišnji radijski voditelj, novinar, marketing saradnik, dopisnik dnevnih i nedeljnih novina, časopisa i portala. Intervjuiše poznate ličnosti, prati estradna desavanja, piše životne priče... Humanitarac čija dela koja je činio i čini za ljude i životinje govore o njemu. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja za doprinos u novinarstvu na prestižnim manifestacijama. Rođen 1986. godine, živi i radi u Vranju.