20. Oktobra 2019. | 04:52
Početna / Magazin / Novogodišnje odluke: Žene prave planove, muškarci ih se drže?

Novogodišnje odluke: Žene prave planove, muškarci ih se drže?

Šta mislite ko duže ostane pri novogodišnjim odlukama, muškarci ili žene? Evo šta kaže istraživanje.

 

Novogodišnje odluke

Foto: Pixabay

Stiglo vreme da (ponovo) sebi obećate da ćete biti… vredniji. Ili ljubazniji. Da ćete početi da vežbate, ili da se hranite zdravije, prestati da pušimo. Da ćete završiti fakultet. Položiti vožnju. Ili već… šta god da je ono što biste želeli da promenite kod sebe, eto zgodne prilike da kažete “od januara ću…” (dopišite sami).

 

A opet, vrlo je verovatno da to obećanje koje ćete sami sebi dati prekosutra, prekršite u najboljem slučaju tamo negde oko 20. januara.

 

I šta mislite, da li je veća verovatnoća da reč održe muškarci ili žene? Jedna anketa u kojoj je učestvovalo 75.000 osoba, pokazala je da ljudi i nemaju neka naročita očekivanja, izgleda, pošto je samo 21 odsto ispitanika izjavilo da je prošle godine uopšte imalo nekakvu “novogodišnju odluku”, a od svih njih, u delo ju je sprovelo samo 41 odsto ljudi.

 

Interesantno je da je 24 odsto žena koje su učestvovale u anketi donelo neku važnu odluku za 2018, ali je to učinilo samo 18 odsto muškaraca.

 

Ali, iako žene sebi očigledno češće “zacrtavaju” ciljeve, u njihovom sprovođenju češće istrajavaju muškarci: među učesnicima ankete, novogodišnje odluke koju su doneli se ove godine pridržavalo 51,5 odsto muškaraca, i 42,6 odsto žena.

Share on Facebook
Facebook
Novakujem

O autoru: Zoran Todorović

Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.