fbpx
spot_img

ШУМАДИЈСКИ АТЕЉЕ: ОНИ КОЈИ ДОЛАЗЕ „Крагујевачки следбеници Пикаса”

Шумадијски атеље жели да направи изузетак и да отпрати рад и радове најмлађих, оних који долазе. Оних који имају потребу да цртежом притекну у помоћ говору, да се сликањм изразе, да прошире своје знање и да уз помоћ школованијих и искуснијих савладају занат и стекну вештину.

Летња школа цртања и сликања галерије Арт трајала је од јула до септембра ове године, имала је 108. полазника стрих од пет до четрнаест година. Дечаке и девојчице основама цртања подучавали су графички дизајнер Слађана Марковић и професор ликовне културе Мирољуб Сретеновић.

“Главни мотив за организовање школе је да код деце развијем љубав према уметности. Да деца посећују изложбе у Крагујевцу и музеје и галерије у другим градовима када су на излетима” –  рекао нам је Дарко Гавриловић организатор летње школе цртања и сликања.

Децу су ликовни педагози упознали и са биографијом и делима Пабла Пикаса чије су радове и репродуковали. Изложбом радова свих учесника у галерији Арт завршена је летња школица и ми ћемо приказати све радове „крагјевачких следбеника Пикаса” које су изложени.

 

Поставка радова „Крагјевачких следбеника Пикаса”
Поставка радова „Крагјевачких следбеника Пикаса”

„Крагјевачких следбеници Пикаса”2
„Крагјевачки следбеници Пикаса”2

„Крагјевачких следбеници Пикаса” 3
„Крагјевачки следбеници Пикаса” 3

„Крагјевачких следбеници Пикаса” 5
„Крагјевачки следбеници Пикаса” 5

„Крагјевачких следбеници Пикаса” 6
„Крагјевачки следбеници Пикаса” 6

Радови учесника 001
Радови учесника 001

Радови учесника 002
Радови учесника 002

Радови учесника 003
Радови учесника 003

 

Радови учесника 004
Радови учесника 004

Радови учесника 005
Радови учесника 005

Prethodni tekstFotografija dana
Sledeći tekstBudi Pokazivač
Miloš Ignjatović
Priređivač Šumadijskog ateljea. Fotoreporter ,,Blica'', ,,LID-'a'', ,,Sportskog žurnala'', ,,Svetlosti'', ,,KG novina'', ,,Politike''.