fbpx
spot_img

12 rvača Srbije na Svetskom prvenstvu u Beogradu!

12 rvača Srbije na Svetskom prvenstvu u Beogradu! Svetsko prvenstvo u rvanju za seniore biće održano od 10. do 18. septembra 2022. godine u beogradskoj Štark areni. Beograd će imati tu čast da ugosti više od 800 najboljih rvača sveta, među kojima i osvajače svetskih i olimpijskih medalja.

Na ovom takmičenju biće održane borbe u grčko-rimskom stilu i slobodnom stilu, kao nadmetanja u ženskom rvanju. Reprezentaciju Srbije na Svetskom prvenstvu činiće 12 rvača, od kojih su petorica rvača učesnici Olimpijskog programa „Pariz 2024“, Zurabi Datunashvili, Mate Nemeš, Viktor Nemeš, Sebastijan Nađ i Stevan Andrija Mićić.

Beograd i Srbija će prvi put biti domaćini Svetskog prvenstva u rvanju. Beograd je ove godine već bio domaćin Svetskog dvoranskog prvenstva u atletici, kao i Fajnal fora u košarci. Organizacija Svetskog seniorskog prvenstva predstavlja važan događaj za promociju rvanja, ali i naše zemlje i glavnog grada. Od subote, 10. septembra do nedelje, 18. septembra u Beogradu, u Štark areni biće održana nadmetanja u grčko-rimskom stilu, slobodnom stilu, kao i u ženskom rvanju.

Nastup reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu u rvanju

Srbiju će na ovom međunarodnom rvačkom takmičenju predstavljati 12 sportista, koji će se nadmetati u dva olimpijska stila rvanja, grčko-rimskom i slobodnom stilu, kao i u ženskom rvanju. Petorica predstavnika naše zemlje, Zurabi Datunashvili, Mate Nemeš, Viktor Nemeš, Sebastijan Nađ i Stevan Andria Mićić, učesnici su Olimpijskog programa „Pariz 2024“.

Stevan Andria Mićić braniće boje Srbije u kategoriji do 55kg, slobodnim stilom. S druge strane, Sebastijan Nađ takmičiće se u rvanju grčko-rimskim stilom u težinskoj kategoriji do 63kg, dok će se Mate Nemeš nadmetati u kategoriji do 67kg, takođe grčko-rimskim stilom. Pored toga, u grčko-rimskom stilu rvaće se i dvojica naših sportista, učesnika Olimpijskog programa „Pariz 2024“, Viktor Nemeš u kategoriji do 77kg i Zurabi Datunashvili u kategoriji do 87kg.

Pored učesnika Olimpijskog programa „Pariz 2024“, reprezentaciju Srbije na Svetskom prvenstvu u rvanju predstavljaće i sledeći sportisti po kategorijama i u stilu:

 

Hetik Cabolov – do 74kg, slobodni stil;

Strahinja Despić – do 92kg, slobodni stil;

Magomedgadzhi Nurasulov – do 125kg, slobodni stil;

Ana Fabijan – do 62kg;

Fanny Nađ – do 76kg;

Ali Arsalian – do 72kg, grčko-rimski stil;

Michail Kajaia – do 97kg, grčko-rimski stil.

 

Program takmičenja

 

Nastupe naših rvača možete ispratiti na drugom kanalu Radio Televizije Srbije.

Izvor: oks.org.rs

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.