fbpx

43 istinite priče o neplodnosti

– Bilo je teško ponovo prolaziti kroz taj bolan period života, koji se često mogao nazvati paklom, kako bismo napisali ovu knjigu – grupa autora –  članovi foruma „Kutak“, onlajn zajednice.

Knjiga „Antologija priča o neplodnosti 1“ sadrži 43 istinite priče parova u vrtlogu neplodnosti, što je čini jedinstvenim izdanjem u Srbiji. Ovo je prirodan nastavak onoga čime se onlajn zajednica „Forum Kutak“ najviše bavi i zbog čega je, pre deset godina, i nastala. U pitanju je tema neplodnosti, odnosno međusobna podrška ženama i svim onim parovima koji se suočavaju sa izazovima začeća. Svi autori tekstova, članovi Kutka, potpisani su nadimcima koje koriste na Forumu.

„Antologija priča o neplodnosti 1“ je zaživela je zahvaljujući radu mnogih ljudi. Tokom desetogodišnjeg rada Foruma organizovani su mnogi projekti i akcije. Na tom dugačkom spisku rodila se ideja za izdavanjem knjige, u kojoj bi članovi Kutka napisali svoje iskustvo o prolasku kroz svet neplodnosti. – U ovoj knjizi nećete naći velikane reči, opisa i izraza. U njoj se nalazi samo i jedino život, naš život, opisan onako kako smo najbolje mogli, umeli i znali. Bilo je teško ponovo prolaziti kroz taj bolan period života, koji se često mogao nazvati paklom, kako bismo napisali ovu knjigu. Ipak, knjiga je napisana zbog vas kojih u Srbiji ima 400.000, koji trenutno idete stazom pakla kojom smo mi gazili, s verom da će vam doneti ohrabrenje, nadu i snagu da izdržite do pobede. Knjiga je namenjena i vama koji nikada, na sreću, nećete biti i niste deo priče zvana neplodnost, kako biste bolje sagledali i razumeli našu borbu – Forum Kutak, onlajn zajednica

Primerak možete da naručite OVDE, a sav prihod od prodatih knjiga namenjen je štampanju dva nova naslova „Priče o usvajanju“ i „Antologije 2“.

Nadamo se da će Vam informacije sa foruma Kutak, kao i naša iskustva u knjizi, biti blagoslov i izvor neizmerne radosti u budućnosti –  porčuju iz Kutka.

O forumu „Kutak“

Ideja za osnivanje foruma Kutak potekla je od male grupe žena koja je tragala za adekvatnim informacijama, razumevanjem i podrškom u borbi koja im je bila zajednička, u borbi protiv neplodnosti! Znajući da je neprocenjivo imati nekoga sa kim možemo podeliti sve probleme u toj borbi, a kasnije i radosti u trudnoći i roditeljstvu. Forum Kutak je započeo svoj život 1. januara 2008. godine. Neprofitabilan je i jedini cilj mu je međusobna podrška.

Julijana Vincan
Julijana Vincan
Banaćanka, tako reći, ima tri zanimanja - novinarstvo, pevanje i PR. Sve tri aktivnosti doživljava i kao hobije, jer neizmerno voli sve čime se bavi. Svakim svojim postupkom gleda da promoviše lepe, inspirišuće priče i stvari. Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka i masterirala Kreativnu filmsku i televizijsku produkciju na Fakultetu dramskih umetnosti.