fbpx

9 stvari koje niste znali o svojim gaćicama, od kojih će vam 3. osloboditi snove, a poslednji će vas šokirati

Većina žena više razmišlja o odeći koju nosi preko donjeg veša, nego o samom vešu. Istina je da upravo od donjeg veša zavisi i kako će sve ostalo na nama izgledati, kakvo će nam biti držanje, i kako ćemo se osećati u sopstvenoj koži.

9 stvari koje niste znali o svojim gaćicama, od kojih će vam 3. osloboditi snove, a poslednji će vas šokirati

Foto: Pixabay/3322927

Evo najčešćih grešaka u izboru i nošenju gaćica

1. Iako pamučno rublje nije baš simbol seksipila, ono je najzdravije. Sintetičko rublje nije prozračno, i povećava rizik od zadržavanja vlage, što može dovesti do pojave bakterijskih infekcija.

Ako već birate sintetiku, potražite veš koji kao podlogu ima pamučni dodatak, a ako nosite svilene gaćice, postarajte se da ih nosite kratko, najviše – nekoliko sati.

2. Tange su svojevremeno bile izuzetno popularne. Neke devojke i danas govore da se samo u njima osećaju nesputano. Međutim, tange mogu biti vrlo opasne.

Ako imate ešerihiju, bakteriju koja se najčešće nalazi u debelom crevu, ona vrlo brzo može dopreti do vagine jer se tračice na tangama lako pomeraju gore-dole.

3. Stručnjaci savetuju da izbegavate nošenje donjeg veša tokom noći, kako biste izbegle infekcije i vaginalna zapaljenja.

Preporučuje se da u krevet idete bez donjeg veša barem nekoliko noći u toku nedelje, ali da se, naravno, pre toga postarate o besprekornoj čistoći posteljine i pidžama koje nosite.

4. Niko ne voli da nosi preširoki, naborani, pufnasti donji veš, ali nositi suviše tesno i čvrstodonje rublje je možda čak i lošije, i može dovesti do ozbiljnih iritacija i infekcija.

Da ne pominjemo i ružne nabore koji se na garderobi stvaraju ukoliko se tesan donji veš urezuje u zadnicu ili kukove, posebno ukoliko niste zategnuti, tj. u dobroj formi.

5. Šareni donji veš može biti izvor višestruke zabave u krevetu, ali stručnjaci upozoravaju da nošenje obojenog rublja može da iritira osetljivu kožu oko vagine.

6. Dame obično provode mnogo vremena birajući opremu za trening, ali često ne znaju da je i ovde najvažniji pravi izbor donjeg veša. Veš koji je suviše čvrst ili je napravljen od materijala koji ne upija znoj i ne omogućava disanje kože, može dovesti do zaraze, jer bakterije se razvijaju u tamnom, vlažnom i toplom okruženju.

Ono što je takođe česta greška jeste ostajanje u istom vešu nakon treninga.

7. Ne zaboravite da je koža na rukama i nogama drugačija i često mnogo otpornija od intimne zone. Zato korišćenje pogrešnog deterdženta za pranje donjeg veša može izazvati ozbiljne reakcije na koži.

Preporučuje se korišćenje hipoalergijskog praška, i izostavljanje omekšivača pri pranju donjeg rublja.

8. To što vam se dopada kako neke gaćice izgledaju na modelu ili na ofingeru, ne znači da će i vama dobro stajati. Važno je da upoznate sopstvenu građu, posebno oblik zadnjice (četvrtasta, v-oblik, okrugla, oblika srca….), i da po njoj birate odgovarajući kroj.

9. Iako zdrav razum kaže drugačije, najpogrešnije je nositi belo rublje ispod bele odeće. Naime, ako nosite belu odeću, veš bi trebalo da bude što sličniji boji kože, kako bi bio što neprimetniji.

Izvor:  budoar.rs
portal
portal "Pokazivač"
Portal za kulturu, obrazovanje i priključenija