fbpx
spot_img

Marko Spirić: Intervju sa Snežanom Đurišić

Snežana Đurišić
 

Potražili smo je u vremenu predgrađa i sećanja, nekih davnih, mnogo lepših godina, mora i pesama. Pronašli smo je na obali njenog sveta u koji nas je povela svojom muzikom, zanimljivom pričom i nekim lepim emocijama, nasmejana, jednostavna, duhovita i svoja. Sasvim dovoljno za portret žene koju svi pamte od samog početka njene karijere kada smo imali isto more i jedno predgrađe. Ipak njena muzika je ostala, a ona se nije mnogo promenila. Godine su istakle one najvažnije nijanse lica, iskustvo im je dalo pravi izraz, ali su glas i emocija ostali isti. Uz njih i njen put kojim i dalje korača na svoj način, verujući u svoju muziku, u ljude i jedan mali deo mora koji je odvojila samo za sebe. Ne živi od snova ali je sreću ipak uspela da dotakne i ostavi trag koji ne može da se izgubi. Popularnost joj neznači ništa, ali joj je poverenje publike neprocenjivo, ozbiljnost i realnost su joj saputnice, mašta iskustvo i inspiracija, a osmeh lajt motiv. Stekla je kredibilitet i popularnost formirajući svoj muzički izraz koji je nije izneverio. Oduvek je na jedan način imala otklon od onoga sto se zove shou biznis i estrada.Bila je i ostala stabilna i realna žena, koja prati svoje srce i svoj dar, pružajući publici iskrenu emociju. Ostala je na svom putu težeći jednostavnosti, pozitivnoj energiji i vedrini koje su sastavni deo njene ličnosti i koje su joj kroz muziku pomogle da prevaziđe teške životne periode i ostane svoja.

Snežana Đurišić se ni počemu ne razlikuje od drugih ljudi, niti je ikada dozvolila da je karijera, uspeh i popularnost povedu nekim drugim putevima, da promene njen život i njenu osobenost. Zadržala je mir, odmerenost, harizmu i blagost kojima zrači i trudi se da ih prenosi na druge ljude i da im uz to bar na kratko učini radost. Ona prema život korača otvorenog srca i prema drugima tako postupa. Njen osmeh i pesme dokazuju da to nije pogrešan način.

Muzika je njen smisao, more život, među njima krije se ona prava Snežana Đurišić koju ćete upoznati u ovom izdanju intervjua.

Marko Spirić: U poslednje vreme često napominjete da vam je najdraže vreme koje provodite sa unucima. Prepoznajete li u unucima neki svoj gen?

Snežana Đurišić: Naravno da prepoznajem, ali čime ce se baviti i koji će njihov put biti, to samo Bog zna. Najbitnije je da su zdravi, srećni i lepi.

Marko Spirić: Kako uspevate da trajete toliko dugo na sceni, a vašu muziku sluša i mlađa generacija?

Snežana Đurišić: Sigurna sam da su kvalitet i trud  ponajviše zaslužni za to. Uvek sam izuzetno pazila kakve pesme biram i koje su za mene, a koje nisu i tu nikada nisam pravila kompromise. Zahvalna sam što me publika prati svih ovih godina i sto mlađe generacije umeju da prepoznaju i vole i cene pravu muziku, ne samo moju, vec i mojih kolega, u ovom moru instant hitova, milionskih youtube pregleda i hiper produkcije.

Marko Spirić: U čemu je tajna Vaše lepote i izgleda?

Snežana Đurišić: Hvala Vam na komplimentu. Prava tajna lepote je u unutrašnjem miru i spokoju i dobrim mislima, to je najvažnije i to se uvek vidi. Pored toga, žena koja ulazi u godine i te kako treba da se neguje, pa se tako i ja latim svega onoga što je neophodno da žena bude negovana. 

Marko Spirić: Da li radite na novim pesmama i albumu i kada to publika od Vas moze da očekuje?

Snežana Đurišić: Upravo sam završila dve pesme i nadam se da ću ih u  narednih petnaestak dana promovisati. 

Marko Spirić: Želite li da se oprobate i u ulozi glumice ili nećete nikada promeniti profesiju barem što se muzike tiče?

Snežana Đurišić: Muzika i gluma uvek idu ruku pod ruku i pevači često zalaze u te vode. Za mene je  pevanje ono čega ću se držati i šta ću raditi dokle god mogu, a glumu bih prepustila profesionalcima.

Marko Spirić: Postoji li nešto što biste voleli da zaboravite?

Snežana Đurišić: Naravno da postoji. Ne znam da li ima čoveka na planeti koji ne bi voleo tako nesto. Sve ružne stvari u životu koje nam se dese valja zaboraviti, ali i iz njih naučiti. 

Marko Spirić: Koju ste najvažniju životnu lekciju naučili kroz rad?

Snežana Đurišić: Pošten i častan trud i rad se uvek isplati. To je nešto što mi je otac uvek govorio i nšto sto sam i sama, kroz iskustva i sve ove godine karijere naučila i uvrstila u konstantu u životu od koje ne odstupam. 

Marko Spirić: Izjavili ste da ste svoje najveće profesionalne uspehe postizali u teškim životnim trenucima i da ste se baš tada najviše davali. U kojim ste situacijama imali najviše inspiracije?

Snežana Đurišić: Od malih nogu sam naučena da nikad ne odustajem, da uvek budem istrajna u svemu što radim, pogotovo kad mi je teško. Kada vam se dogode neke poteškoće prosto imate izbor  da se prepustite svemu tome i pustite da vas osećanja preplave i udave, ili da ih prihvatite kao svog saputnika i nastavite dalje, što sam ja uvek i birala. Ne bih sada jeftino i taksativno nabrajala sve teške momente u mom životu, a Bog zna da ih je bilo. Iako teški i bolni, naučili su me  najbitnijim lekcijama u životu i pokazali mi koliko sam jaka i koliko mogu da izdržim i potvrdili onu staru: ,, Bog ti da onoliko koliko mozeš da podneseš“.

https://www.youtube.com/watch?v=ZiLzKgsPg6Y

Marko Spirić: Da li ste češće učili na svojim ili tuđim greškama?

Snežana Đurišić: Svaka greška nosi pouku, čija god da je. Ako vam je tuđa data na uvid, onda je treba shvatiti kao lekciju. 

Marko Spirić: Šta vas čini srećnom?

Snežana Đurišić: Srećnom me čini moja porodica, moji unuci, to mi je uvek na prvom mestu, ali sam kroz život sam naučila da cenim i sitnice. Dobra knjiga, putovanje, lepa reč su stvari koje mi ulepšaju dan i napune dobrom energijom. 

Marko Spirić: Strepite li od toga da nećete imati inspiraciju za nove pesme ili ste uvereni da ćete kroz život uvek nailaziti na zanimljive stvari koje će Vas podsticati da radite?

Snežana Đurišić: Kada bih trošila vreme i energiju na strepnju, inspiraciju ne bih ni videla. Suludo je brinuti se u pripejdu. Sto bi rek`o Meša Selimović: ,, boj se ovna, boj se govna, a kada cu živjeti?”

Marko Spirić: Šta bi ste poručili čitaocima portala Pokazivač i ljudima koji redovno prate Vaše nastupe i emisiju Zvezde Granda?

Snežana Đurišić
Snežana Đurišić

 

Snežana Đurišić: Šaljem im poljupce i da samo nastave tako :)

 Marko Spirić: Možemo li da očekujemo neki koncert i kada?

 

Snežana Đurišić: Nisam neko ko smatra da treba držati koncerte svake godine, ali ni ne osuđujem onog ko to radi. Smatram da publika treba da vas se zaželi, jer onda taj susret ima drugačiju energiju. Trenutno ne znam kada će se dogoditi solistički koncert, ali kad bude vreme, sigurna sam da će biti odlično. 

Među svim rečima, mislima, pesmama, godinama, iskustvima i uspesima krije se sreća koju je Snežana Đurišić, uprkos svemu uspela da pronađe u prolazu sećanja i života i da je ponese sa sobom. Njen put i osmeh to nesumnjivo dokazuju, upoznala je sebe, ostala dosledna i iskreno je zadovoljna svime što je do sada postigla. Ona ne posustaje, trudi se da čuva vedrinu, da se smeje, raduje, peva i traje u tome njen najveći uspeh.

Snežana Đurišić
Snežana Đurišić

https://www.youtube.com/watch?v=v9H-jdRTuUE

https://www.youtube.com/watch?v=6Vsm86sh2xI

https://www.youtube.com/watch?v=IgJZ4D2YbVY

 

Marko Spirić novinar
Marko Spirić novinar
Marko Spirić
Marko Spirić
Urednik portala "Pokazivač". Dugogodišnji radijski voditelj, novinar, marketing saradnik, dopisnik dnevnih i nedeljnih novina, časopisa i portala. Intervjuiše poznate ličnosti, prati estradna desavanja, piše životne priče... Humanitarac čija dela koja je činio i čini za ljude i životinje govore o njemu. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja za doprinos u novinarstvu na prestižnim manifestacijama. Rođen 1986. godine, živi i radi u Vranju.