10. Decembra 2019. | 06:05
Početna / Atelje / Atelje Ane Perišić

Atelje Ane Perišić

Slika: Ana Perišić

Umetnik danas je ništa drugo no zarobljenik svoje slobode. Kroz sliku se moze plasirati i ona nagonska sila od strane nesvesnog, tako se preko slike može mnogo saznati o autoru.

U ovom slučaju se odmah može reći da se povlačim u lični unutrašnji svet. Kontrola u sebi a želja da se oslobodim iz stega standardnog i svakodnevnog, bez opterećenja. Da kroz sliku prikazem lepotu življenja i oslobodim se krutnosti života.
Poznato je da je crvena boja pobuđuje čula i emocije, to je boja strasti, ljubavi, požude, isto tako je boja bola i krvi.

Kroz sam kolorit, način komponovanja, preko igre svetlosti i senke, želim da naglasim raspoloženje i unutrašnje stanje. Svaki potez, svaki akcenat se može doživeti kao izraz svesti i kao izraz straha, delovanjem kojim težim i doživljajem iz kog proizilazi i nastaje. Gotovo sve slike su autoportreti, u želji da stvorim sopstveni svet, da prikažem lepotu u trenutku u kom ona biva zabeležena, i da je na taj način učinim večnom. Postavljanje emocija i intuicije ispred razuma.

Slika “Crveni zanos” je početak serije slika na istu tematiku.

Slikajući ljubavnike u zanosu, sam čin vođenja ljubavi, u težnji da na jednoj dvodimenzijalnoj površini vođenje ljubavi dobije novo značenje.

Ko je ona? Sama slikarka, greh,svetica ili grešnica.
Ona je sve to u jednom, ona je ono što on budi u njoj.
On je neko ko je ubija i oživljava jednim poljupcem, jednim dahom i dodirom. Dok je grli svojim rukama, njeno srce doživljava čitava orgazam emocija.

Kontakt: ana.perisic.1992@gmail.com

Share on Facebook
Facebook
Novakujem

O autoru: Mr Ana Perišić

Mr Ana Perišić
Diplomirani primenjeni umetnik iz oblasti primenjenih umetnosti i dizajna. Rođena je 6. juna 1992. godine u Kraljevu, smer zidno slikarstvo. Diplomirala na Filološko – umetničkom fakultetu u Kragujevcu na smeru zidno slikarstvo, u klasi profesora Gorana Rakića. Iste godine upisuje master studije na Filološko – umetničkom fakultetu u Kragujevcu, pod mentorstvom profesora Željka Đurovića. Godine 2016. imenuje se za člana Školskog odbora u Umetničkoj školi u Kraljevu. Učesnica više grupnih izložbi.