fbpx
spot_img

Titov bunker u Konjicu: Najveća vojna tajna Jugoslavije /VIDEO/

Titov bunker u Konjicu jedno je od najmisterioznijih mjesta u čitavoj bivšoj Jugoslaviji, te vjerovatno najveća skrivana vojna tajna bivše zemlje. U ovom videu, pokazujem iz prve ruke kako ovo mjesto danas izgleda.


Izgradnja Titovog bunkera u Konjicu, koštala je u to vrijeme nevjerovatnih 4,6 milijardi američkih dolara, koje su upotrijebljene, kako bi se stvorio ovaj mali podzemni grad, inače treći najskuplji projekat u istoriji bivše države. U trenutku kada je napravljen, nosio je kodni naziv „Istanbul“, a ono što je zanimljivo, je da je u njega u svakom trenutku u slučaju bilo kakve opasnosti, moglo da stane 350 najviših političkih i vojnih zvaničnika bivše Jugoslavije.

Fascinantno zvuči i to, da račun za struju koji se ovdje plaća, danas iznosi 15 000 konvertibilnih maraka, kao i da se u bunkeru nalazi stotine spavaćih soba, sale za konferencije, operativni centri i još mnogo toga. Kako biste doživjeli ovo mjesto i otkrili sve što ono nudi, tu će vam pomoći vodiči u bunkeru koji rade zaista sjajan posao i ovu turu prikažu, na nevjerovatno zanimljiv način.

Zavirite u Titov tajni podzemni grad i otkrijte koliko je zapravo nekadašnja država bila moćna.

Cijena ture je inače 20 KM i traje oko 2 sata.

Izvor: RIO Priče sa putovanja

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.