fbpx
spot_img

Atletičar Strahinja Jovančević dobio priznanje od Ekonomskog fakulteta

Nakon uspeha koji je ostvario na Evropskom prvenstvu u atletici, a pre početka nove sezone, mladi atletičar Strahinja Jovančević je dobio priznanje od dekana  Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu prof. dr Branislava Boričića – imenovan je za ambasadora svog fakulteta.

 

 

„Još pri našem prvom susretu na fakultetu kada je polagao ispit kod mene, Strahinja Jovančević je pokazao da je veliki šampion i da je fer plej njegov glavni princip. Presrećni smo zbog njegovog uspeha i želimo da mu zahvalimo što je najbolji uzor mlađim koleginicama i kolegama i što Ekonomski fakultet predstavlja u najboljem svetlu. Zato smo odlučili da ga imenujemo za prvog ambasadora našeg fakulteta i tako mu odamo priznanje za sve uspehe na terenu i van njega“, rekao je prof. dr Branislav Boričić i dodao da Strahinji želi puno sreće u novim takmičenjima koji su pred njim.

 

Strahinja je inače apsolvent Ekonomskog fakulteta na smeru Mikroekonomska analiza.

 

“Prvi put sam fakultet predstavljao na Univerzijadi u Tajpeju 2017. godine gde sam se takmičio među 12.000 učesnika iz svih zemalja sveta. Tada sam zauzeo 8.mesto i ispod mog imena stajalo je Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu. Presrećan sam što sam prvi dobio ovo priznanje i trudiću se da opravdam ukazano poverenje i da budem dostojan titule EKOF ambasadora”, izjavio je Strahinja Jovančević i dodao kako mu je pohvala od fakulteta i dekana Boričića najdraži uspeh posle osvojene bronze na Evropskom prvenstvu u Glazgovu.

 

 

*************

„EKOF ambasadori“ je projekat Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu kroz koji se afirmišu bivši i sadašnji studenti fakulteta, koji na najbolji način promovišu fakultet i predstavljaju uspešne pojedince u sferi ekonomije i biznisa, ali i van nje. Pored Strahinje Jovančevića, u narednom periodu planirano je imenovanje novih EKOF ambasadora i to iz redova uspešnih analitičara, biznismena, naučnika, preduzetnika, političara, umetnika…

Izvor: nastudent.com

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.