fbpx
spot_img

Basket 3×3: Prezadovoljni načinom predstavljanja svoje zemlje

U ponedeljak, 26. decembra 2022. godine, po 29. put za redom, Olimpijski komitet Srbije proglasio je dobitnike prestižnih priznanja za 2022. godinu na svečanosti koja je održana u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

Titulu najuspešnijeg muškog tima Srbije za 2022. godinu ponela je REPREZENTACIJA U BASKETU 3X3.  

Reprezentacija Srbije u basketu 3×3 u sastavu Dejan Majstorović, Strahinja Stojačić, Mihailo Vasić i Marko Branković, u istoj godini osvojila je šampionske titule svetskih i evropskih prvaka i dokazala da je Srbija velesila u basketu 3×3. Dejan Majstorović, Strahinja Stojačić, Mihailo Vasić i Marko Branković su najpre na Prvenstvu sveta u Antverpenu održali javni čas svojim rivalima.

U grupi su pobedili Francusku, Novi Zeland, Portoriko i Brazil, u četvrtfinalu Letoniju, u polufinalu domaćina Belgiju i konačno, u borbi za zlato, Litvaniju sa 21:16. Dejan Majstorović proglašen je za MVP igrača, a Srbija je peti put postala najbolja selekcija sveta.

Samo tri meseca kasnije ista četvorka, predvođena selektorom Markom Žderom, bila je najbolja na Evropskom prvenstvu u Gracu. Odigrali su pet utakmica i postigli pet trijumfa. Savladali su Sloveniju, Izrael, Poljsku, Holandiju i u finalu Letoniju sa 21:14. Ponovo je Dejan Majstorović poneo epitet najboljeg igrača, a Srbija je četvrti put zaredom odbranila šampionsku titulu.

Reprezentaciji u basketu 3×3 trofej za najuspešniji muški tim Srbije za 2022. godinu dodelila je potpredsednica Olimpijskog komiteta Srbije, gospođa Marija Desivojević Cvetković. „Izuzetno uspešna sezona je iza nas. Mi smo prezadovoljni načinom na koji smo igrali i predstavljali našu zemlju cele godine. Osvojili smo dve zlatne medalje i naravno, cilj su Olimpijske igre. Nadam se da ćemo u istom ritmu nastaviti i da se vidimo i ovde sledeće godine u isto vreme“, u ime reprezentacije Srbije u basketu 3×3 izjavio je Dejan Majstorović.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.