fbpx
spot_img

Bodovi za upis u srednje škole 2015/2016. u Srbiji

Dragi osmaci, ovde možete pronaći bodove za upis u srednje škole za 2015/2016. godinu. Bodovi za upis u srednje škole predstavaljaju broj ostvarenih bodova poslednjeg upisanog kandidata na određenom smeru u školskoj 2014/2015. godini. Bodovi koji su prikazani u tabeli prikazuju najmanji broj bodova za upis.

Bodovi za upis u srednje škole

To ne znači da taj broj važi i za upis u školsku 2015/2016. godinu, tačnije, ukoliko ostvarite veći broj od onoga u tabeli niste zasigurno i upisali određeni smer. Nakon predavanja liste želja, formira se lista na kojoj se na prvom mestu nalazi prijavljeni učenik sa najviše bodova i iza njega drugi po broju bodova i tako sve do broja slobodnih mesta koja postoje za određeni smer. Broj bodova poslednjeg na listi (iznad crte) je minimalan broj bodova koji je bio potreban da se upiše određeni smer.Ukoliko je konkurencija veća, odnosno ukoliko se prijave kandidati sa većim brojem bodova nego prošle godine, minimalan broj bodova za upis na taj smer će biti veći. Ukoliko je konkurencija manja, minimalan broj bodova za upis će biti manji.

Bodovi za upis u srednje škole koji se nalaze u tabeli nisu sigurna granica koju treba da prebacite, ali mogu da predstavljaju određeni orijentir, jer po iskustvu od ranijih godina retko se događa da je razlika u bodovima drastična.

Kliknite na  link  i možete videti sve državne srednje škole i bodove za sve smerove na teritoriji Srbije.
Izvor: Edukacija

Sunčica Miščević
Sunčica Miščević
Učiteljica koja veruje da su "misli kao kapi vode. Ako stalno ponavljate iste misli , stvarate ogromnu količinu vode. U početku je barica , pa bara , pa jezero i na kraju - okean. Ako su Vam misli pozitivne , možete plivati u okeanu života".