fbpx
spot_img

Bubnjar Fazonator u A filmu

Međunarodni karavan umetnika stripa gostovao je u Kragujevačkom Domu omladine dva dana prvog junskog vikenda 2022. godine. Domaćín, kragujevačko udruženje ljubitelja devete umetnosti „Svet stripa”, vrlo uspešno je organizovalo strip konferenciju „Kragujevac Comic Con”, sa većom posetom od očekivane.

Među mnogobrojnim autorima na kragujevačkoj sceni izdvojio se multi umetnik Sarajlija Berin Tuzlić koji je za „Pokazivač” o sebi rekao:

Zovem se Berin Tuzlić, rođen sam u Sarajevu gdje živim i radim. Autor sam mnogobrojnih stripova, crtanih filmova, reklama, muzičkih spotova, rock and roll pjesama kao i pjesama iz oblasti elektronske muzike. Radio sam 30 godina u oglašivačkoj industriji kao kreativni direktor.

U Zagrebu, Kopenhagenu i Tel Avivu sam diplomirao, magistrirao i doktorirao crtani film. Moj diplomski je bio na temu izračunavanja tajminga pomoću nota za bubnjeve/udaraljke, jer note za bubnjeve nisu ništa drugo nego razlomci iz matematike. U Kopenhagenu sam u A filmu magistrirao na tezi retorička empatija boja. Ubrzo sam dokazao u Tel Avivu zašto nacrtani filmovi imaju intenzivniju privlačnu vezu od drugih vrsta animiranih filmova rađenih drugim tehnikama.

Pošto sam i sam bubnjar, svirao sam u mnogim sarajevskim i hrvatskim bendovima kao što su: Letu štuke, Pappo Emuo, Bezbeli apstraklije, BoooX, Kolt teatar kao i snimio tri L.P. vinila u oblasti autorske elektronske muzike pod imenom dRUMELODY.

Trenutno sviram u sastavu „Kolt teatar”.

Miloš Ignjatović
Miloš Ignjatović
Priređivač Šumadijskog ateljea. Fotoreporter ,,Blica'', ,,LID-'a'', ,,Sportskog žurnala'', ,,Svetlosti'', ,,KG novina'', ,,Politike''.