fbpx
spot_img

Četiri zlatna pravila u vaspitanju

Mnoge muči pitanje da li su dovoljno dobri roditelji, ali ako verujete svom instinktu, ako slobodno vreme posvećujete deci, ako ste odlučni kada su u pitanju prave vrednosti, sumnjama nema mesta.

porodica

 

Ponekad pomislite da možda niste dobar roditelj, ali to ćete da spoznate tek kada vaša deca postanu samostalni ljudi i na videlo izađu sve njihove vrline i mane. Ipak, ako se pridržavate „zlatnih pravila” u vaspitanju, velika je šansa da na ovom polju ostvarite uspeh.

– Verujte svom instinktu jer niko ne poznaje vaše dete bolje od vas. Ako mislite da nešto nije u redu, velika je šansa da ste u pravu, posebno kada je zdravlje u pitanju.

– Recite „ne” zadržavanju na poslu i kafenisanju sa kolegama posle radnog vremena. Posvetite deci slobodno vreme, naročito dok su mala.

– Ne dozvolite vašem detetu da vas ne poštuje, da bude grubo i govori reči koje povređuju druge, pa i vas.

– Možda ste „supermama” ili idealan tata, ali ne možete sve sami da uradite, prihvatite pomoć drugih…

– Budite složni u vaspitanju, makar kada su u pitanju prave vrednosti. Ne govorite deci nešto poput: „Ma slušaj ti mene, baka i deka ništa ne znaju”.

Izvor: Novosti

Sunčica Miščević
Sunčica Miščević
Učiteljica koja veruje da su "misli kao kapi vode. Ako stalno ponavljate iste misli , stvarate ogromnu količinu vode. U početku je barica , pa bara , pa jezero i na kraju - okean. Ako su Vam misli pozitivne , možete plivati u okeanu života".