fbpx
spot_img

Ukratko: Jedna neodoljiva domaća zverka

 

Foto: garfield.com
Foto: pinterest.com

Ove godine, u junu, navršiće se 40 godina od kako se pojavio jedan od najupečatljivijih likova novinskog stripa (a i šire), debeli narandžasti mačak Garfild. Ova kreacija Džima Dejvisa, lenj,

Foto: Mišo Koprivica

sebičan i arogantan stvor, neverovatno inteligentan a uz to i često i ciničan, bez elementarnog poštovanja prema psu Odiju i njihovom gazdi Džonu, uprkos svemu osvaja naša srca i budi radoznalost oko raznih  stavova i smicalica sa kojima će se iskazati… (On sve radi u korist svog užitka i zarad jela, ali priznajmo da se u nekoliko navrata pokazao i saosećajan prema slabijima u neprilici – nekim ptičicama, krticama, čak i miševima… )

Ilustrovani pozdrav, uz nešto što bi trebalo da predstavlja njegovu superiornost; na ovoj tabli on bi trebalo da shvati i prihvati poruku tipa No passaran, ali… ipak je, (treba li se čuditi kako?), učinjen izuzetak! Mogli bismo reći, uspelo ili ne No passaran, Garfildom sam očaran! Toliko, do sledećih zgoda.

Foto: Mišo Koprivica

 

 

 

 

 

Mišo Koprivica
Mišo Koprivica
Mišo Koprivica je od svog ranog opismenjavanja veliki ljubitelj stripova, a tu sklonost nije zasenio ni razvoj interesovanja prema lepoj književnosti, raznolikoj stručnoj literaturi, prema raznim (sup)kulturnim sadržajima uopšte. Svoje malo bekstvo i nadgradnju nad zamućenom kolotečinom nalazi i u pisanju i konzumiranju poezije, uživanje u slušanju muzike i skromnim porodičnim kretanjima. Oženjen je i otac dvoje dece.