15. Decembra 2019. | 22:14
Početna / Drugo / Deca iz Srbije osvojila su sedam medalja na internacionalnom takmičenju u Dubaiju

Deca iz Srbije osvojila su sedam medalja na internacionalnom takmičenju u Dubaiju

Deca iz Srbije osvojila su sedam medalja na internacionalnom takmičenju iz mentalne aritmetike u Dubaiju, na kojem je učestvovalo više od 2.000 dece iz 16 zemalja sveta.

Srpski tim, u kojem je bilo osmoro dece iz edukativnih centara iz Beograda, Inđije, Zaječara i Niša, koji uče mentalnu aritmetiku po indijskoj metodi “BrainObrain”, osvojio je dva trofeja, dve zlatne i tri srebrne metalje, navodi se u saopštenju koje su prenele agencije.

Ekipu koja je proslavila ime Srbije na tom međunarodnom takmičenju čine: Anja Jojić iz Beograda, koja je osvojila zlatnu medalju, kao i Mihajlo Stanojević iz Zaječara, potom još dvoje Beograđana koji su se okitili srebrom, Andrija Grujučić i Katarina Birčanin, te Teodora Bogdanović iz Niša, dok su Nenad Dimitrijević iz Inđije i Andrej Jovanović iz Niša osvojili trofeje.

Male mentalne aritmetičare su za takmičenje u Dubaiju spremali edukatori Jelena Nikolić iz Niša, Blagoja Ilieski Katarina Stojanović iz Beograda.

“BrainObrain” je, kako se navodi u saopštenju, liderska dečija obrazovna platforma, koja je tokom 16 godina sa uspehom transformisala više od dva miliona dece širom sveta.

Share on Facebook
Facebook
Novakujem

O autoru: Zoran Todorović

Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.