fbpx
spot_img

Deca iz Srbije osvojila su sedam medalja na internacionalnom takmičenju u Dubaiju

Deca iz Srbije osvojila su sedam medalja na internacionalnom takmičenju iz mentalne aritmetike u Dubaiju, na kojem je učestvovalo više od 2.000 dece iz 16 zemalja sveta.

Srpski tim, u kojem je bilo osmoro dece iz edukativnih centara iz Beograda, Inđije, Zaječara i Niša, koji uče mentalnu aritmetiku po indijskoj metodi “BrainObrain”, osvojio je dva trofeja, dve zlatne i tri srebrne metalje, navodi se u saopštenju koje su prenele agencije.

Ekipu koja je proslavila ime Srbije na tom međunarodnom takmičenju čine: Anja Jojić iz Beograda, koja je osvojila zlatnu medalju, kao i Mihajlo Stanojević iz Zaječara, potom još dvoje Beograđana koji su se okitili srebrom, Andrija Grujučić i Katarina Birčanin, te Teodora Bogdanović iz Niša, dok su Nenad Dimitrijević iz Inđije i Andrej Jovanović iz Niša osvojili trofeje.

Male mentalne aritmetičare su za takmičenje u Dubaiju spremali edukatori Jelena Nikolić iz Niša, Blagoja Ilieski Katarina Stojanović iz Beograda.

“BrainObrain” je, kako se navodi u saopštenju, liderska dečija obrazovna platforma, koja je tokom 16 godina sa uspehom transformisala više od dva miliona dece širom sveta.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.