fbpx
spot_img

Detaljna vremenska prognoza za mart

Šta možemo da očekujemo od Baba Marte i kakvo će vreme biti u mesecu pred nama?

Februar, koji se polako bliži kraju, dobrim delom je podsetio na poleće. Ipak, ono pravo proleće stiže nam u martu. A kakvo nas vreme očekuje u mesecu pred nama? Da li ćemo moći da uživamo u lepim danima i idemo na izlete ili ćemo svuda morati s kišobranom?

Vremenska prognoza
Vremenska prognoza Foto:hidmet.gov.rs

Kako navode na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda, mart ove godine bi trebalo da bude blaži i prosečno vlažan. Po svemu sudeći, smenjivaće se sunce i oblaci, s tim što je mala verovatnoća za pojavu jakih mrazeva.

Vremenska prognoza
Vremenska prognoza Foto:hidmet.gov.rs

Srednja minimalna temperatura vazduha u martu imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 1,2 stepena u odnosu na višegodišnji prosek.

Vremenska prognoza

U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost martovske srednje minimalne temperature vazduha oko 5,4 stepena.

Srednja maksimalna temperatura vazduha u martu biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 1,4 stepena u odnosu na višegodišnji prosek.

Vremenska prognoza
Vremenska prognoza Foto:hidmet.gov.rs

U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom marta biće oko 13,8 stepeni.

Mesečna suma padavina tokom marta biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku za oko 7 mm nižim u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini martovska suma padavina iznosiće oko 34 mm.

Vremenska prognoza
Vremenska prognoza Foto:accuweather.com

I popularna aplikacija za vremensku prognozu Acuuweather najavljuje promenljivo vreme u martu.

U detaljnom prikazu za ovaj mesec za Beograd može se videti da će u prvih nekoliko dana meseca u prestonici čak možda pasti i koja pahulja snega.

Foto: Neda Glišović

Sredina meseca će biti uglavnom kišovita, a onda nas od 20. marta uglavnom očekuje lepo vreme, sa najvišim dnevnim temperaturama od oko 13, 14 stepeni.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.