fbpx
spot_img

Do 10.000 gledalaca na svakom sportskom događaju na OI u Tokiju, Novak siguran učesnik

Na sastanku na kojem su učestvovali predstavnici Međunarodnog olimpijskog komiteta, Organizacionog komiteta “Tokio 2020” i čelnici grada Tokija i Vlade Japana dogovoreno je da na Olimpijskim igrama u Tokiju bude dozvoljeno prisustvo gledalaca. 

Sportskim događajima moći će da prisustvuju samo građani Japana. Dozvoljena je popunjenost do 50 odsto kapaciteta sportskog objekta, a maksimalan broj gledalaca biće 10.000 po događaju.

Ova odluka neće uticati na trenutni raspored takmičenja koji ostaje nepromenjen, a ukoliko se u nekom momentu pogorša epidemiološka situacija i smanje kapaciteti medicinskog sistema Japana, održaće se hitan sastanak na kojem će biti dogovorene nove mere.

Od gledalaca će se tražiti da putuju direktno  do sportskog objekta, kao i da nakon završetka događaja direktno odu kući, kao i da tokom putovanja preduzmu sve mere predostrožnosti.  Nošenje maske na tribinama je obavezno u svakom momentu,  zabranjeno je glasno pričati i vikati, a objekat treba napuštati tačno po instrukcijama.

U zajedničkom saopštenju istaknuto je takođe da se situacija sa epidemijom virusa u Japanu aktivno prati i da će svako pogoršanje situacije biti ispraćeno odgovarajućom reakcijom. Vakcinacija svih koji su uključeni u organizaciju Olimpijskih igara se nastavlja kako bi se osigurala bezbednost svih učesnika.

Olimpijske igre u Tokiju održaće se od 23. jula do 8. avgusta.

Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.