fbpx
spot_img

Dobrotvorni ručak za pomoć dečjim bolnicama održan na Belom dvoru

Beograd, 9. oktobar 2017 – Nakon venčanja njihovog sina Princa Filipa, Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina priredili su humanitarni ručak na Belom dvoru na kom su prikupljena sredstva za pomoć dečijim bolnicama u Srbiji.

“Moj suprug Prestolonaslednik Aleksandar i ja već 25 godina pomažemo naše zdravstvo i bolnice, a veliki fokus nam je na dečijim bolnicama i pomoći deci. Potrebe u bolnicama u Srbiji su velike i svaka pomoć je dobro došla. Drago mi je što su se na naš apel odazvale međunarodne škole, banke i pojedinci, kao i predstavnici Lajflajn kancelarija. Ujedno želim i da vas obavestim da ćemo u narednom periodu donirati četiri bolnička sterilizatora vrednosti ukupno 1.5 miliona dolara. Ovi sterilizatori biće donirani bolnicama u Beogradu, Novom Sadu, Zrenjaninu i Kraljevu. Pored ove opreme, donirali smo i digitalni mamograf Kliničkom centru Niš u vrednosti od 300.000 dolara. Nadam se da ćemo posle ovog događaja biti u prilici da pomognemo još jednoj dečijoj bolnici“, rekla je Princeza Katarina u svom obraćanju.

Na događaju su se obratili i Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar, predstavnici Lajflajn kancelarija Čikago, Njujork, Torono, Velika Britanija, koje posluju pod pokroviteljstvom Nj.K.V. Princeze Katarine, kao i gospodin Edvard Vejn, direktor fondacije „Most života”. Kao uvod u humanitarni događaj nastupili su dečiji hor British International School, pijanistkinja Anđela Dinić i violinistkinja Jovana Savić.

Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina zahvaljuju svim školama, kompanijama i pojedincima koji su svojim učešćem doprineli tome da dečije bolnice dobiju novu medicinsku opremu i samim tim unaprede negu najmlađih pacijenata.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.