fbpx
spot_img

Dragana Harkai: Pozitivne misli

Okolnosti koje nam se tokom života dešavaju ne možemo da biramo ali svakako možemo da tokom vremena izgradimo način na koji ćemo ih doživljavati kako bi sačuvali svoj unutrašnji mir i bili spremni za nove životne pobede. Ovde na scenu stupa optimistično razmišljanje koje predstavlja racionalno i emotivno usmeravanje ka lepšoj strani života u iščekivanju dobrih ishoda. Osobe sa optimističnim razmišljanjem pre svega na svet gledaju sa vedrije strane, time podstiču bolje zdravlje i uspeh i veću sreću. Oni smatraju da svaku teškoću, iskušenje ili prepreku mogu da savladaju, kako bi svi i uvek trebalo da razmišljamo.
Pre svega, optimistićne osobe imaju uvek u glavi listu svojih prednosti i stvari u kojima su jako dobre i one su im temelj na osnovu koga grade naredne ciljeve i skupljaju snagu da se upuste u realizaciju istih. Jako je bitno koristiti optimistične reči kako unutar sebe, u svojim mislima, tako i u dijalogu sa drugima. Ove osobe često imaju ossmeh na licu i veruju da jedna pozitivna misao pokreće drugu a da one pokreću i puno dobrih okolnosti.
Osobe koje razmišljaju optimistično i pozitivno ignorišu negativne reči i postupke drugih, provokacije, lako prepoznaju dvolične ljude i klone ih se, ne dozvoljavaju da budu izmanipulisane, i svesne su da je jako bitno kakvim ljudima ste okruženi, neko ko je dobar uvek će vas podržati i ohrabriti, neko ko je loš šta god vi radili naći će razlog za zamerku ili provokaciju, a na to ne trebate trošiti dragocenu energiju. Ako ste dovoljno uporni možete kod sebe razviti mehanizam da svaku negativnu informaciju pretvorite u realnu ili konstruktivnu.
Nekada je potrebno i da zanemarite trenutne okolnosti i da posmatrate samo po vas povoljne rezultate i lepe okolnosti, ovo zahteva i vežbu na svakodnevnom nivou i sa različitom kolicinom misli i informacija sa kojima se srećete ali ako ste dovoljno istrajni na svom putu da svojim optimizmom u životu pobeđujete, i to je savladivo. Život je slagalica sastavljena iz različitih delova, ali ako odaberete put pozitivnog razmišljanja ceo vaš svet će postati lepši i svetliji.
Dragana Harkai
Dragana Harkai
Master ekonomista, pisac, Business English edukator i blogger. Autorka podržava univerzalne ljudske i životne vrednosti i piše o tim vrednostima, kvalitetnom stilu života, modi, lepoti, ljubavi, osmehu, putovanjima, inovacijama. Inače, i njen način pisanja je potpuno izgrađen jer je sa 18 godina izdala svoju prvu knjigu “Osmeh do beskraja”, nakon nekoliko godina i drugu “Duša” koja je dvojjezična. Govori tečno nekoliko svetskih jezika i voli da putuje i upoznaje najrazličitije ljude. Ako je pitate šta je za nju najvažnije odmah će vam reći zdravlje i kultura, to se i vidi po njenom stavu, ponašanju, odnosu sa ljudima i načinu života.