fbpx
spot_img

Dragana Harkai: Zahvalnost

Preporučujem zahvalnost kao stil života. Zahvalnost je ključ za srećan, zdrav i uspešan život i najednostavniji način da živite radosnije i ispunjenije jeste da je svakoga dana primenjujete. Svakodnevno fokusiranje, od svega par minuta, na ono šta već imate i šta vas već čini srećnima, doneće vam ogroman benefit. Dobra vest je da se zahvalnost može naučiti i postati vaša najkorisnija navika.Budite zahvalni na lekcijama ali i prilikama koje ste dobili, tako šaljete svakoga dana poruku svetu da ste srećni i samim tim otvarate srce i um za nove srećne prilike.
Zahvalnost pomaže da se svi mi osecamo dobro sa onim što imamo, a da pritom otvorimo srce i za ono što želimo. Pokušajte biti zahvalni za ono što priželjkujete u životu i videćete desiće se neverovatno. Srećne i dobre stvari se dećavaju zahvalnim, pravednim i ljudima punim entuzijazma, nikako nezahvalnim i onima koji prema drugima imaju negativne emocije. Otpustite sve staro, negativno i nepravedno. Zavirite duboko u sebe u svoj mir u duši, videcete koliko je stvari i ljudi i događaja na kojima trebate biti zahvalni i upravo zbog njih vama i vašim porodicama počece da se dešava nešto novo lepo.

Dragana Harkai
Dragana Harkai
Master ekonomista, pisac, Business English edukator i blogger. Autorka podržava univerzalne ljudske i životne vrednosti i piše o tim vrednostima, kvalitetnom stilu života, modi, lepoti, ljubavi, osmehu, putovanjima, inovacijama. Inače, i njen način pisanja je potpuno izgrađen jer je sa 18 godina izdala svoju prvu knjigu “Osmeh do beskraja”, nakon nekoliko godina i drugu “Duša” koja je dvojjezična. Govori tečno nekoliko svetskih jezika i voli da putuje i upoznaje najrazličitije ljude. Ako je pitate šta je za nju najvažnije odmah će vam reći zdravlje i kultura, to se i vidi po njenom stavu, ponašanju, odnosu sa ljudima i načinu života.