fbpx
spot_img

PKS: Rok za prijavu za program „Moja prva plata“ do 31. oktobra

Mladi nezaposleni, do 30 godina života sa srednjim i visokim obrazovanjem, mogu da se prijave do 31. oktobra za program „Moja prva plata“ preko portala mojaprvaplata.gov.rs, saopštila je Privredna komora Srbije.

Iz PKS su podsetili da je planirano da program „Moja prva plata“ omogući da se još 10.000 mladih osposobi za samostalan rad na konkretnim poslovima.

Tokom devet meseci trajanja „Moje prve plate“, kandidati sa srednjim obrazovanjem primaće od države novčanu naknadu od 25.000 dinara i 30.000 sa visokim obrazovanjem.

Sredstva se isplaćuju direktno korisnicima, preko Nacionalne službe za zapošljavanje, a poslodavci mogu da isplate i dodatni iznos.

„Više od 5.000 poslodavaca u prva dva ciklusa programa, tokom protekle dve godine, primilo je čak 18.000 mladih na osposobljavanje za rad. Od ukupnog broja mladih uključenih u prvi ciklus programa, 43 odsto se zaposlilo“, naveli su iz PKS.

Detaljnije informacije dostupne su na veb sajtovima: www.nsz.gov.rs i www.mojaprvaplata.gov.rs

Program „Moja prva plata“ sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva finansija, Кancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu i PKS.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.
WordPress PopUp Plugin