fbpx
spot_img

Drobeno

….razlika između mene i lovca je ta što lovac puca u životinje, ja pucam po šavovima.
Predivni kanjoni u koje sam upadao naglavačke ponesen adrenalinom pisanja su isti ti kanjoni kraj kojih je motorista svojim motorom samo proleteo. U meni su se urušavali gradovi kroz koje je on samo prolazio da pokupi delove, šasiju ili kacigu. U tome je razlika između nas.
Ne vozača motora, kroz literaturu, u sebi nosim odgovornost vozača autobusa sa ekskurzije: upravljam mrtav ozbiljan, a toliko dečijih života, likova i osmeha iza mene. U retrovizoru vidim sličnosti sa domaćicom što širi veš, ja širim ruke čekajući da se život dogodi. Nemam prava pričati o noćnom provodu, sem o ovom nad hartijom. Draža mi je filozofija mora od filozofije palanke jer mi je dalja. Zbog nje sam bliži sebi…

Stefan Mitić
Stefan Mitić
Da li bi iz ovih prigradskih očiju što mirišu na ustajalu provinciju, sitne radosti, ajvar i kamenolom duše izrasle pesme ko pupoljci da sam rođen na Slaviji? Stefan Mitić (tićMi) nije rođen na Slaviji, već u Leskovcu, istog datuma kao i čuveni pisac Edgar Alan Po: 19.01.1992. godine. Za razliku od Edgarovog ramena na kome čuči gavran, na Stefanovom čuči perut.
WordPress PopUp Plugin