fbpx

Drugi duel Milih Duela 4!

Danas je na rasporedu drugi duel četvrte sezone Milih Duela. Glasanje je otvoreno od 12 časova, u podne i trajat će u naredna 24 sata. Ukoliko niste glasali u prvom duelu, pročitajte i pravila glasanja i potom glasajte za one pjesme koje vas ponajviše dojme.

Učesnici drugog duela su:

Amela MUSTAFIĆ, Srebrenica, Bosna i Hercegovina
Dejan HORNIK, Subotica, Republika Srbija
Milan DABOVIĆ, Ivanjica, Republika Srbija
Aida BEGOVIĆ, Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Milana DAVIDOVIĆ – DRAGELJEVIĆ, Bogatić, Republika Srbija

Duel njihove poezije možete pronaći ovdje .

Kada je u pitanju prvi duel, danas su nešto poslije 12:00 h objavljeni i rezultati prvog duela. U sljedeći krug su prošle Mirela Osmanović Ćupina (369 glasova) i Amina Mašić (269) glasova, autorice iz Bosne i Hercegovine, te je organizator iskoristio svoj prvi džoker i u nastavak druženja poslao Klaudiju Tokić (188 glasova), autoricu iz Republike Hrvatske.

Tabela prvog kruga izgleda ovako:

Izjava Admira Denića, autora iz Prijedora, koji, nažalost, nije prošao dalje:

Prije svega želim da čestitam duelistima koji su prošli prvi krug takmičenja, zatim Nerminu Deliću na organizaciji takmičenja i druženja (kao što ranije rekoh, pozdravljam ovakva pozitivna druženja uz poeziju), takođe članovima žirija koji su mi ukazali povjerenje da učestvujem u Mili Duelima.
Zahvaljujem se članovima žirija koji su ukazali svoje povjerenje meni i u duelu. Zahvaljujem se i mojim glasačima, prijateljima, kojih je izgleda bilo nedovoljno za prolazak dalje, međutim drago mi je da su glasali za mene oni koji su istinski prepoznali, eto neku vrijednost u mom pisanju i od ranije, tako da znam da su iskreni, i to mi je dovoljno.
Onima koji, eto, nažalost nisu prošli, poručujem da svakako ne odustaju, jer ipak je ovo bilo jedno kratko ali lijepo druženje sa ljudima koji vole i cijene pisanu riječ. 

Nermin Delić
Nermin Delić
Pisac iz Jajca, idejni tvorac online balkanskog kontesta Mili Dueli, student medicine.