fbpx
spot_img

Festival nauke i umetnosti

U petak, 21. marta 2014. od 17 časova, održao  se Festival nauke i umetnosti u Drugoj kragujevačkoj gimnaziji. Ova manifestacija se organizuje treću godinu zaredom. Ranije se zvao samo Festival nauke, a ove godine je ime promenjeno u Festival nauke i umetnosti.  Cilj ovog festivala je  promocija nauke i umetnosti, znanja, veština i motivisanja učenika za rad u naučno-istraživačkim i umetničkim delatnostima, kao i popularizaciju obrazovanja. Festival su posetili đaci osnovnoškolskog i srednjoskolskog uzrasta. Posetioci su imali priliku da učestvuju u radionicama iz oblasti psihologije, filozofije, književnosti. Najveću pažnju su im privukli  eksperimenti  iz prirodnih nauka, u kome su i sami učestvovali,  kao i  prezentacije i eksponati  iz oblasti istorije, arheologije, geografije.

Posetioci su uživali u muzičkom izvođenju učenika 4.razreda gimnazije Petra Đurića koji je muzičku kompoziciju odsvirao na raznovrsnim flašama napunjenim vodom. Zahvalnice i priznanja dodeljena su svim učesnicima Festivala. Prva tehnička škola je nagrađena za neobičan eksperiment pod nazivom Beskonačno ogledalo.

U programu predstavljanja stečenog znanja učestvovalo je 200 učenika ove škole i 25 profesora.

 Delić atmosfere na Festivaluuuuuu:

Prethodni tekst
Sledeći tekst
Jovanka Ignjatović
Jovanka Ignjatović
Jovanka Ignjatović voli svakoga dana da nauči nešto novo. Svaki dan za nju predstavlja novi izazov. U izazovima vidi mogućnost da bude bolja.
WordPress PopUp Plugin