fbpx
spot_img

Filmovi koje treba da pogledate ako volite priče o kraljevskim porodicama

Na proleće ove godine Lifetime će premijerno predstaviti dugo očekivani film, zasnovan na stvarnim događajima iz ljubavne priče princa Harija i glumice Megan Markl.

Filmovi koje morate da pogledate ako volite priče o kraljevskim porodicama

Foto: EPA

Film, koji će biti uzbudljiv koliko i njihovo venčanje u maju, pridružuje se dugoj listi ekranizacija priča o članovima kraljevskih porodica.

Evo naših preporuka filmova koje morate da pogledate ako volite ovakve priče:

Elizabet (Elizabeth) – 1998.

      Kejt Blanšet je stekla veliku slavu ulogom u ovom filmu, igrajući upravo Elizabetu I, koja je preuzela presto nakon smrti Marije I, njene polusestre. Izbegavajući preporučene kandidate za brak, Elizabet stupa u potpuno neočekivanu tajnu aferu…

The Queen (Kraljica) -2006.

Nakon više od 20 godina od smrti princeze Dajane, pojavili su se novi izvori o onome kroz šta je kraljevska porodica prošla u nedeljama koje su pratile ovaj tragični događaj. Zahvaljujući ulozi u ovom filmu, Helen Miren srela se više puta sa samom kraljicom Elizabetom.

The Young Victoria (Mlada Viktorija) -2009.

I u kraljevskim ljubavnim pričama, postoji sve ono što postoji i u životima „malog“ čoveka – strast, neizvesnost, uzbuđenje. U filmu Mlada Viktorija pratimo prirodu odnosa između kraljice Viktorije i njenog prvog rođaka princa Alberta iz Saksonije. Sara Ferguson, vojvotkinja od Jorka, učestvovala je u stvaranju ovog filma kao jedan od producenata.

A Royal Night Out (Princeze idu u provod) – 2015.

Sara Gadon igra mladu princezu Elizabetu, koja se na jednu noć vraća iz Bakingemske palate, kako bi  učestvovala na proslavi Dana pobede u Drugom svetskom ratu. Pridružuje joj se i njena sestra, princeza Margaret, ali i dvojica neobičnih pratilaca…

Diana, Our Mother: Her Life and  Legacy (Dajana, naša majka: njen život i nasleđe) – 2017.

Uoči dvadesetogodišnjice smrti princeze Dajane, HBO je objavio novi dokumentarac o Narodnoj princezi, viđene uglavnom, iz perspektive njenih sinova, princa Viliama i princa Harija. Braća dele svoje omiljene uspomene na majku… prisećajući se i njihovog poslednjeg telefonskomg razgovora sa princezom Dajanom.

Izvor: budoar.rs
Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.