fbpx
spot_img

Promocija zajedničke knjige ljubavne poezije u Baru

Međunarodno udruženje književnih stvaralaca i umjetnika „Nekazano“ iz Bara povodom Dana Bara i regionalnog pokreta „Stop nasilju nad ženama“  promovisalo je knjigu ljubavnih pjesama  grupe sedamdeset autora iz svih krajeva svijeta.

Pozdravljjajući prisutne pjesnike i goste Labud N. Lončar, predsjednik pomenutog udruženaj je izrazio zahvalnost što se u ovoj knjizi našlo toliko dobrih pjesnika sa svih strana svijeta. Zastupljeni su pjesnici iz Crne Gore, Srbije, Bosne, Makedonije, Hrvatske, Njemačke , Kanade, Izraela i Australije..

U daljem govoru istakao je da „nekazano“ podržava manifestaciju pjesmom protiv nasilja „Stop nasilju nad ženama“ i pozvao prisutne pjesnike da govoreći svoje pjesme daju doprinos pomenutoj akciji.

Nakon toga je  mlada pjesnikinja i tek diplomirani nastavnik Branka Knežić prisutne upoznala sa ovogodišnjim rezultatima rada koji se svode na devet objavljenih knjiga, trinaest promocija knjiga i pjesnika i šest knjiga u pripremi za štampu.

Anika Vuletić, iz Golubovaca, član „Nekazano“ je prisutne upoznala sa akcijom „Stop nasilju nad ženama“ i istakla da je ovo četvrta godina kako se ta akcija sprovodi na prostorima bivše države Jugoslavije.

Srđan Leković, iz Virpazara je pozdravio prisutne i govorio o predstojećem projektu „Nekazano“  a vezano za izdavanje časopisa sa  posebnim osvrtom na kvalitet radova koji će časopis primjenjivati.

U nastavku večeri u  prelijepom ambijentu konobe „Sunce“  pjesnici iz Podgorice, Risna, Virpazara i Bara govorili su svoju poeziju.

Svoje stihove govorili su: Miroslav Jovanović  Timotijev, Svetozar Đurišić, Milica M. Vukmanović, Natalija Novaković, Ilija Vuković, Goran Radičević, Nedeljka– Cica Pavlović, Labud N. Lončar, Branak Knežić,  Mladen Babović, Srđan Leković, Rajko Joličić, Slavak Klikovac, Anika Vuletić, Milojka Jovović, Nataša Lečić, Radojka- Rajka  Mugoša- Petrić, Miško Vučinić, Radomir – Puco Dragićević, Srđan Bajić, i Sanja Veličković.

U ime gostiju udruženje  je pozdravila  Jasminka Todorović, administator facebook grupe „Moj Bar dušu ima“ i izrazila svoje oduševljenje sa pjesnicima koji su govorilisvoje stihove i upoznala ih sa grupom koju vodi i prestojećoj izložbi fotografija koje ova grupa pravi u ponedeljak.

Na kraju ove zbilja divne večeri pjesnike i  goste je pozdravila Aleksandra Kosanović i pozvala da ovo veče zaživi kao tradicionalno tj. da se istim povodom sastanu i iduće godine.

Uz domaće specijalitete maslinu, sir, priganice, domaću lozu i vino pjesnici i gosti su nastavili druženje do kasno u noć.

 

Milenko – Miško Jovanović

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.