fbpx
spot_img

Fondacija Novak Đoković donirala 20.000 dolara dečjem centru „Centro Mater Childcare“ na Floridi

Prvi teniser sveta, Novak Đoković, posetio je  dečji centar na Floridi u SAD „Centro Mater Childcare“ i u ime Novak Đoković fondacije uručio donaciju vrednu 20.000 dolara za programe podrške socijalno ugroženoj deci koje sprovodi ova američka humanitarna organizacija.

Đoković je ovom prilikom istakao da je za njega i njegovu suprugu Jelenu veoma važno da veruju u dečje snove, kako danas, tako i u budućnosti.

Dugoročna vizija naše fondacije je podrška socijalno ugroženoj deci, kroz ovakve i slične programe koji im omogućavaju da ostvare svoj puni potencijal. Kada se udruže, ljudi mogu da naprave mnogo lepih i dobrih stvari. Zajedno imamo snagu da napravimo promene koje znače. Zato nam je izuzetno drago što smo u prilici da podržimo ‘Centro Mater’, organizaciju koja sa nama deli istu posvećenost i želju da pomognemo deci tokom njihovog ranog obrazovanja, rekao je Đoković.

Foto: novakdjokovicfoundation.org
Foto: novakdjokovicfoundation.org

 

Prema rečima Alberta Liđija, globalnog direktora Novak Đoković fondacije, usluge koje „Centro Mater“ pruža socijalno ugroženoj deci su od neizmernog značaja.

One su važne jer doprinose stvaranju jednakih mogućnosti mališana tokom ranog razvoja, što je preduslov za dalji uspeh u životu. Rano obrazovanje u velikoj meri utiče na mališane i zato ovakvi programi mogu da unaprede kvalitet njihovih života, istakao je Liđi.

(teachers from left to right) Milagros Rodriguez & Ileana Hernandez

(teachers from left to right) Milagros Rodriguez & Ileana Hernandez

Predsednik „Centro Mater“ fondacije Oktavio Verdeha izjavio je da će donacija biti uručena u prisustvu roditelja i dece predškolskog uzrasta, koja inače ne bi bila u prilici da pohađaju letnji edukativni kamp.

Presrećni smo što Novak Đoković fondacija deli našu fokusiranost i rad na dobrobiti dece koja ‘Centro Mater’ doživljavaju kao svoj drugi dom. Ova donacija stvoriće veliku razliku u ključnim godinama njihovog života, tokom kojih se razvija samopouzdanje, kreativnost i motivacija. Veoma smo zahvalni Novak Đoković fondaciji na velikodušnoj podršci našem programu, koji će proizvesti dugotrajan pozitivan uticaj na naše najmlađe sve dok ne odrastu. Naši učenici raduju se susretu sa Novakom Đokovićem i prilici da svetskom broju 1 pokažu svoje umeće na teniskom terenu, podvukao je Verdeha.

(from left to right) Octavio A. Verdeja, Jr. (CMF Chairman), Novak, Madelyn R. Llanes (Centro Mater Program Administrator), Dr. J. Abilio Rodriguez (Centro Mater Executive Director)

(from left to right) Octavio A. Verdeja, Jr. (CMF Chairman), Novak, Madelyn R. Llanes (Centro Mater Program Administrator), Dr. J. Abilio Rodriguez (Centro Mater Executive Director)

Pripremanje dece za uspeh u školi i životu predstavlja ogroman izazov i priliku za države širom sveta. Fokusiranost Novak Đoković fondacije na pružanje podrške ranom obrazovanju je ohrabrujući doprinos u prevazilaženju takvog izazova, rekao je Dejvid Lorens, direktor Dečjeg pokreta Floride.

(from left to right) Isabel de Quesada (Centro Mater Foundation Board Member), Elizabeth van Walleghem (CMF Board Member), Novak, Octavio A. Verdeja, Jr. (CMF Chairman), Claudia de la Cruz (CMF Board Member)

(from left to right) Isabel de Quesada (Centro Mater Foundation Board Member), Elizabeth van Walleghem (CMF Board Member), Novak, Octavio A. Verdeja, Jr. (CMF Chairman), Claudia de la Cruz (CMF Board Member)

Novak Đoković fondacija osnovana je 2007. godine sa ciljem ulaganja u programe ranog obrazovanja i razvoja dece. Iako najveći deo svojih projekata realizuje u Srbiji, Fondacija nastoji da pruži što veću podršku i raznim programima za mališane u zemljama regiona, kao i organizacijama u Australiji i Severnoj Americi. Fondacija na globalnom planu učestvuje u promovisanju važnosti pružanja podrške ranom obrazovanju i razvoju kroz partnerstvo sa Svetskom bankom i Novakom u ulozi UNICEF-ovog ambasadora dobre volje.

IMG_9145

Izvor: novakdjokovicfoundation.org

Foto: novakdjokovicfoundation.org

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.