fbpx
spot_img

Fondacija princeze Katarine i kompanija LG donirali veš mašine Specijalnoj bolnici u Sokobanjskoj

Beograd, 29. mart 2019 – Njeno Kraljevsko Visočanstvo Princeza Katarina i predstavnici kompanije LG Electronics u Srbiji uručili su dve nove mašine za pranje veša medicinskom osoblju Specijalne bolnice za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju u Sokobanjskoj ulici.

„Veoma sam srećna što smo ponovo u Sokobanjskoj sa ovim divnim ljudima. Prethodni put ovde smo otvorili senzornu i terapeutsku sobu vrednosti više od 18.000 evra, a ovog puta uz pomoć prijatelja iz kompanije LG doneli smo i dve nove, preko potrebne, mašine za pranje veša. Sigurna sam da će ova pomoć lekarima i pacijentima olakšati svakodnevicu, a nadam se da ćemo se uskoro ponovo videti i biti u prilici da vam ponovo pomognemo”, rekla je Nj.K.V. Princeza Katarina.

Donirane LG veš mašine su najsavremenijeg tipa proizvodnje, velikog kapaciteta od 9 kilograma, imaju „spa steam“ specijalnu funkciju za uklanjanje alergena iz odeće, a njihova ukupna vrednost je veća od 130.000 dinara. Kompanija LG najavila je i isporuku mašine za sušenje veša što vrednost donacije bolnici u Sokobanjskoj povećava na više od 250.000 dinara.

„Kao društveno odgovorna kompanija, imamo zadatak da ukažemo na važnost brige o najmlađima i zato smo veoma ponosni što imamo priliku da na ovaj način pomognemo Specijalnu bolnicu za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju u Beogradu. Nadamo se da će veš mašine koje danas doniramo olakšati roditeljima koji ovde borave sa svojim mališanima, ali i zaposlenima. Zahvaljujem Fondaciji Princeze Katarine koja nam je omogućila da učestvujemo u nečemu što po nama predstavlja jedan od prioriteta, a to je borba za zdravlje dece”, izjavio je g-din Branislav Jordanov, marketing menadžer kompanije LG Electronics u Srbiji.

Ovom prilikom Princeza Katarina je najmlađim pacijentima bolnice u Sokobanjskoj podelila igračke i knjige na poklon.

Menadžment Specijalne bolnice za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju, ovom prilikom zahvalio je Fondaciji Princeze Katarine i kompaniji LG Electronics na vrednoj donaciji i pruženoj pomoći.

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 83 hiljada ljudi, koji rade u preko 119 operativnih centara širom sveta. Kompanija LG je ostvarila globalnu prodaju za 2014. godinu u iznosu od 55,91 milijardi dolara (59,04 milijardi KRW), obuhvata četiri poslovnih jedinica – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solution, and Vehicle Components i trenutno je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša i frižidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja „ENERGY STAR® partner godine” za 2014. godinu.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.