fbpx
spot_img

Fondacija princeze Katarine nastavlja sa podelom Božićnih paketića za decu

Počela je podela božićnih paketića, koje je Fondacija Nj.K.V. Princeze Katarine zahvaljujući Humanitarnoj organizaciji Lajflajn Čikago, obezbedila različitim intitucijama za decu širom Srbije.

U prethodnih 18 godina, otkako su se Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina vratili u Srbiju, ugostili su više od 20.000 dece na tradicionalnom božićnom prijemu u Belom dvoru. Nažalost, prvi put, zbog pandemije koronavirusa, ove godine u Belom dvoru neće biti prijema, ali će Fondacija Nj.K.V. Princeze Katarine poklone dostaviti deci.

Podela je počela dostavom paketića za decu i osnovnih potrebština za domove na teritoriji grada Beograda.

Zahvaljujući divnim donatorima, ljudima dobre volje, svoje poklone danas su dobila deca u Domu za decu i omladinu “Drinka Pavlović”, Dečji dom u Ustaničkoj 19., kao i Domovi za nezbrinutu decu “Vasa Stajić” i “Jovan Jovanović Zmaj”.

Zahvaljujući divnim donatorima iz dijaspore, a posebno ljudima iz Čikaga, poklone su danas dobila deca iz Doma “Spomenak” u Pančevu, Prihvatilište za decu Beograda na Zvezdari, kao i Sigurna kuća za žene žrtve nasilja u Pančevu.

„Hvala svim donatorima koji su nam u ovim teškim vremenima pomogli da obradujemo decu. Svi zajedno treba da budemo ponosni, jer nam je ljubav prema deci i njihova sigurnost na prvom mestu. Oni znaju da uvek mislimo na njih i da nikada neće biti zaboravljeni. Dečji osmesi i sreća su najveća nagrada za mog supruga i mene”, rekla je Nj.K.V. Princeza Katarina.

U narednim danima, Fondacija Nj.K.V. Princeze Katarine obradovaće decu širom Srbije i Republike Srpske, a među prvima će poklone primiti mališani iz Doma za decu u Kragujevcu.

 

Beograd, 28. decembar 2020 – Podela božićnih paketića koje je Fondacija Nj.K.V. Princeze Katarine obezbedila različitim institucijama za decu širom Srbije i Republike Srpske završena je danas. Zahvaljujući humanitarnoj organizaciji Lajflajn Čikago i drugim donatorima, poklonе је primilo više od 1000 dece u 32 ustanove (sirotišta, sigurne kuće, dnevni centri za decu sa posebnim potrebama).

Prethodnih dana, Fondacija Nj.K.V. Princeze Katarine poklonima je obradovala decu u domovima na teritoriji Beograda, Pančeva, Kragujevca, Sombora, Subotice, Novog Sada, Aleksinca, Bele Crkve, Trstenika, Vrnjačke Banje, Kosova i Metohije, Banja Luke, Laktaša, Bijeljine i Milinog Sela. Osim slatkiša i igračaka, deca su dobila odeću, obuću, školski pribor, kao i sredstva za ličnu higijenu.

Takođe, domovima su donirane i osnovne namirnice potrebne za pripremanje hrane (brašno, pasta, sočivo i druge).

Pored humanitarne organizacije Lajflajn Čikago koja, pod pokroviteljstvom Nj.K.V. Princeze Katarine, više od 25 godina nesebično pomaže deci, akciji prikupljanja sredstava za poklone i osnovne potrebštine priključili su se i mnogobrojni donatori.

Fondacija Nj.K.V. Princeze Katarine izražava veliku zahvalnost humanitarnim organizacijama Lajflajn Čikago i Lajflajn Njujork, ambasadama Malte, Mjanmara, Koreje, Hrvatske, Finske, Kuvajta i Italije u Srbiji, kompanijama Žitopromet – Mlin ad, L’Oreal Srbija, Atlantic Group, Koncern Bambi, Veropoulos, Universal Logistic D.O.O., Danieli Čeliković i Ivani Mihaljević, kao i svima koju su pomogli deci. Nažalost, zbog pandemije koronavirusa deca nisu mogla da posete svoju drugu kuću, Beli dvor ali su se Njihova Kraljevska Visočanstva pobrinula da mališanima pokloni budu dostavljeni i da im i ove godine praznik bude ispunjen radošću.

Njihovi osmesi i sreća, najveća su nagrada za sve koji su podržali Fondaciju Nj.K.V. Princeze Katarine.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.