fbpx
spot_img

U Kragujevcu radi više od 200 volontera svih generacija /VIDEO/

U kragujevačkom Crvenom krstu navode da su volonteri ove gradske humanitarne organizacije od početka godine podelili preko 3.550 paketa, obavili više od tri hiljade razgovora sa građanima koji su se javljali putem telefona, dok je u akcijama dobrovoljnog davalaštva, krv dalo preko hiljadu građana.

U akciji „Selu u pohode“ pregledano je više od 300 meštana koji žive na ruralnom području, prenosi Radio televizija Kragujevac.

Volonteri gradske organizacije Crvenog krsta u humanitarnim akcijama prešli su preko 13 hiljada kilometara sa ciljem da pomognu najugroženijim građanima.

Doajen kragujevačkog Crvenog krsta, dobitnik više nagrada i priznanja, koji je decenijama angažovan u brojnim akcijama, lekar u penziji, Stevan Kitanić se humanitarnim radom bavi preko 45 godina.

Dug staž u volonterskim akcijama ima Kragujevčanka Dragica Dragojlović koja je penziju stekla u prosveti. Kako kaže, humanitarnim radom, kao volonter Crvenog krsta, bavi se bezmalo pola veka.

Volonter može da postane svako ko želi da se bavi humanitarnim aktivnostima.

Zahvaljujući humanim ljudima koji bez novčane naknade pružaju različite vrste pomoći angažovani su građani svih generacija i različitih zanimanja.

Raznovrsnost volonterskog rada ima nemerljiv značaj za društvo u celini, imajući u vidu da su volonteri svojim radom i angažovanjem pomogli u deljenju humanitarnih paketa, brinuli o starijim ljudima, siromašnim porodicama i pomagali u brojnim humanitarnim akcijama.

U gradskoj organizaciji Crvenog krsta ima i osnovaca koji obavljaju poslove volontera.

Jedna od njih je volonter podmlatka ove humanitarne organizacije, Iva Đorđević koja je posebno angažovana u akcijama i takmičenjima iz prve pomoći.

Volonterizam predstavlja najznačajni oblik nesebičnog rada humanih ljudi, koji žele da pomognu ugroženim kategorijama stanovništva.

Crveni krst širom sveta, pa i u Srbiji ima veliki broj volontera koji su ceo život posvetili humanim misijama.

Raduje podatak da u Kragujevcu, u okviru gradske organizacije Crvenog krsta, radi preko 200 volontera različitih generacija.

Crveni krst Kragujevac
Crveni krst Kragujevac
Crveni krst Kragujevca je humanitarna, nezavisna i dobrovoljna organizacija osnovana za teritoriju Grada Kragujevca i sastavni je deo Crvenog krsta Srbije.