fbpx
spot_img

Fondacija princeze Katarine nastavlja sa sezonom darivanja

ZNAČAJNA DONACIJA FONDACIJE NJ.K.V. PRINCEZE KATARINE DEČJEM DOMU
Beograd, 4. februar 2021 – Dobrotvorno udruženje Kristin Vujović sa protojerejom stavroforom Đurom i protinicom En Krošnjar, preko Fondacije Nj.K.V. Princeze Katarine i humanitarne organizacije Lajflajn Čikago, obezbedilo je šezdeset pet novih kreveta sa dušecima i posteljinama za sve krevete, kao i nove jastuke i ćebad za Dom za decu Jovan Jovanović Zmaj.

Ukupna vrednost donacije je oko 2,5 miliona dinara. Administratori dobrotvornog fonda Kristin Vujović (Dona Vujović, Robert Vukas, Džin Vukas-Roberts i Daniel Vujović) donirali su 25.000 američkih dolara, a prota Đuro i protinica En Krošnjar uručili su ličnu donaciju od 700 dolara humanitarnoj organizaciji Lajflajn Čikago, za nabavku pomenutih neophodnih sredstava.

„Veoma sam zahvalna našim ljudima u dijaspori, koji nastavljaju da prikupljaju sredstva posebno u ovim teškim trenucima i da deci iz domova pružaju srećno i bezbrižno detinjstvo. Veoma je važno da deca znaju da su voljena i da su nam uvek na prvom mestu“, rekla je Nj.K.V. Princeza Katarina.

Gospodin Zoran Milačić, direktor Centra za zaštitu novorođenčadi, dece i omladine, izrazio je zahvalnost u ime osoblja i dece koja borave u ovom domu.

„Od svog osnivanja, Fondacija Nj.K.V. Princeze Katarine pomaže deci u našoj instituciji. Ova višedecenijska saradnja obezbedila je našoj deci bolje uslove za odrastanje i razvoj, otvorila im nove mogućnosti i podržala nas, vaspitače u širenju obima usluga za decu i omladinu. Radujemo se budućoj saradnji i novim zajedničkim akcijama“, rekao je gospodin Milačić.

UREĐENO ODELJENJE SPECIJALNE BOLNICE ZA PSIHIJATRIJSKE BOLESTI KOVIN

Beograd, 9. februar – Fondacija Nj.K.V. Princeze Katarine, humanitarna organizacija Lajflajn Čikago i Fondacija Džona i Mildred Medić Vučenić  donirali su nameštaj Specijalnoj bolnici za psihijatrijske bolesti “Kovin”, u vrednosti od skoro 2 miliona dinara ($19,630).

Neverovatno velikodušna donacija koju je obezbedila Fondacija Džona i Mildred Medić Vučenić, preko humanitarne organizacije Lajflajn Čikago i Fondacije Nj.K.V. Princeze Katarine namenjena je za preuređenje i obnovu Odeljenja za nepsihotične poremećaje i granična stanja, kao i uređenje dvorišta bolnice.

Pacijenti na ovom odeljenju sada će moći da uživaju u potpuno opremljenom i uređenom dnevnom boravku i trpezariji. Za dnevnu sobu nabavljeni su novi dvosedi, novi klub stolovi, stolice i televizor. Za trpezariju su kupljeni novi trpezarijski stolovi i stolice, frižider, šporet i novi kuhinjski proizvodi (posuđe, poslužavnici, lonci, šerpe, pribor za jelo, kuhinjske krpe itd.)

Osim enterijera, kompletno je uređeno i dvorište bolnice. Postavljene su nove klupe, baštenski i stolovi za igranje šaha, kao i kante za smeće.

“Nastavljamo da pomažemo Specijalnoj bolnici “Kovin” kako bi pacijenti imali najbolje moguće uslove tokom lečenja i oporavka. Zahvaljujući našim ljudima u dijaspori i njihovoj velikodušnosti, pacijenti bolnice u Kovinu provodiće vreme u potpuno novom, opremljenom ambijentu“, rekla je Nj.K.V. Princeza Katarina.

V.d. direktora dr Jovanka Petrović, spec. psihijatrije izjavila je: ,,Zahvaljujem se Fondaciji Džona i Mildred Medić Vučenić, Nj.K.V. Princezi Katarini i humanitarnoj organizaciji Lajflajn Čikago, u ime svih naših pacijenata i u ime svih zaposlenih u Specijalnoj bolnici ”Kovin za ovu vrednu donaciju i doprinos radu i razvoju bolnice. Donacija poput ove doprinosi povećanju kvaliteta medicinske usluge i podržava proces humanizacije rada lečenja naših pacijenata.“

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.