fbpx
spot_img

Fudbaler koji ruši predrasude: Umesto skupih automobila vozi 10 godina staro vozilo, ali zato pomaže deci i nemoćnima

Za fudbalere važi da obožavaju skupe automobile i da na njih troše stotine miliona, kao i da ne razmišljaju o novcu, jer zarađuju cifre koje su „običnom svetu“ van domašaja. Ipak, ima i onih koji iskaču iz šablona i potpuno su drugačiji, a među njih spada igrač Sent Etjena i bivši reprezentativac Srbije Neven Subotić.
Iskusni defanzivac je lako objasnio da nije smisao svega u novcu, automobilima, lepim devojkama… Pokazao je da se izdvaja od mnogih fudbalera po ponašanju!

Pokazao je koliko je veliki čovek pomažući onima koji nemaju, i u tome se ogleda veličina jedne osobe, bez obzira da li je dobar fudbaler ili ne, koliko zarađuje i gde igra.

 

„Da bi došao do sreće moraš se za nju boriti. Malo se daje životu ne bi li se postiglo nešto lepo. Činjenica je da će dve trećine populacije za dve do tri decenije imati problema sa vodom. Nije dovoljno samo dati nekom 10 evra i sve je u redu. Ne, važno je naći pristup problemu koji bi izrodio rešenje. Moja fondacija se fokusirala na potrebama za vodom, naročito u Africi. Tamo deca sa 20 litara vode na leđima pešače kilometrima i satima po nesnosnoj vrućini, da bi imali šta da piju. A nemaju ni prbližno kvalitetnu vodu kao što smo mi u Evropi navikli. Trudimo se da toj deci damo priliku da umesto po vodu idu u školu, da se edukuju. Uspeli smo u tome, a to mi je važno jer samo uložili mnogo vremena i strasti u fondaciju. Najsrećniji sam bio kada smo obezbedili pristup vodi za više od 30.000 ljudi“, rekao je Subotić.

Dok se fudbaleri širom sveta šepure u novim četvorotočkašima plaćenim neverovatnim sumama, štoper francuskog tima ima potpuno drugačiju životnu filozofiju.

„Mnogo toga sam pokušao da prodam i prodao sam. Shvatio sam da nisam srećniji ako vozim skup automobil, tako da sada vozim mali auto star 10 godina. I to mi je dovoljno. Ali, ja to ne vidim kao žrtvu, već kao novu životnu vrednost do koje sam došao. U prošlosti sam cenio druge vrednosti, gledao sam MTV i mislio kako ću kupiti ovaj ili onaj automobil… Sada imam druge vrednosti i potpuno druge idole. I to je veliko olakšanje“, poručio je bivši reprezentativac naše zemlje.

Izvor: opanak.net

Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.