fbpx
spot_img

Gibonni sa Familijom u Beogradu!

Splitski kantautor Gibonni, koji je nedavno objavio zajednički album „Familija“ sa Oliverom Dragojevićem, vraća se pred beogradsku publiku koncertima 11. i 12. novembra u Sava centru, u organizaciji promoterske kuće Long Play.

 

Nakon što je danima unapred rasprodao tri Sava centra u decembru 2014. godine, Zlatan Stipišić-Gibonni ponovo dolazi u prestižnu beogradsku dvoranu kako bi predstavio svoj deo „Familije“. Sa albuma su hit singl/spotovi „Onako, od oka“ i duet sa Oliverom „Sreća“.

„Naravno, beogradska publika će čuti neke pjesme sa ‘Familije’, ali će koncerti biti presjek čitavog mog rada. Nove pjesme zaslužuju da stoje sa najboljim starima. Kad neko predstavlja novi album, zna udaviti sa novima pjesmama, ili bude premalo novih pa je dosadno. Treba ispoštovati publiku kojoj stare pjesme znače mnogo. Ali moraš svirati i nove, čime pokazuješ da nisi za staro željezo“, kaže Gibonni.

 

Ulaznice za koncerte 11. i 12. novembra u Sava centru mogu se već od danas kupiti po cenama od 1.600, 1.900, 2.300, 2.800 i 3.200 dinara na blagajni Sava centra i preko mreže Eventim.

https://www.facebook.com/events/1039384699491000/

https://www.facebook.com/events/139442816483556/

Nekadašnji frontmen splitskih hard rokera Osmi putnik Zlatan Stipišić se početkom devedesetih otisnuo u samostalnu kantautorsku karijeru, stvorivši jedinstven muzički izraz spajanjem savremenih pop i rok strujanja sa zvukovima tipičnim za dalmatinski duh i podnevlje, što se može čuti u moru hitova kakvi su „Oprosti“, „Žedam“, „Libar“, „Tempera“…

 

Tokom godina Gibonni je pisao i pesme za Olivera, među kojima treba izdvojiti „Cesaricu“, jedan od najvećih i najznačajnijih hitova pevačeve karijere. „Familija“ stiže sada kao kruna dugogodišnjeg prijateljstva i saradnje dvojice muzičara. Osim nekoliko pesama koje na „Familiji“ peva Oliver, tu su i dueti „Sreća“ i „Moja si kuća“, dok Gibonni sam izvodi „Onako, od oka“, „Bella Figura, Bella Pitura“, „Udica“ i „Nisi više moja bol“.

 

„Tokom jednog druženja sa Oliverom pokazao sam mu pjesme na kojima sam radio. Došli smo na ideju da ih otpjevamo zajedno. I tako, mi pjevamo, sviramo, svako malo ulaze Oliverovi unuci, njegova Vesna je tu, moja Sanja na telefonu, cijela familija je stalno tu, i najbolje je da se album zove ‘Familija’. Običaj je da album nazoveš po pjesmi, ali je ispalo najspontanije da se zove kako je i nastao“, objašnjava Gibonni.

 

Album „Familija“, gde je Gibonni kompletan autor muzike i stihove, začinilo je učestvovanje vrsnih muzičara kakvi su svetski priznati basista Pino Palladino, bubnjar Manu Katche, gitaristi Steve Stevens, Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić.

Gibonni

Zlatan Stipišić Gibonni je hrvatski pevač, muzičar i kompozitor iz Splita. Potekavši u iz porodice sa snažnom muzičkom tradicijom – njegov otac Ljubo Stipišić bio je poznati kompozitor – počeo je karijeru osamdesetih u heavi metal bendu Osmi putnik. Nakon raspada benda Stipišić se seli u Zapadni Berlin i priključuje nemačkoj grupi V2, za koju se pojavljuje kao autor pesama na albumu Out To Lunch. Kao studijski muzičar je sarađivao s legendarnom nemačkom hevi metal grupom Rage na albumu Invisible Horizons. Pod tim imenom počinje solo karijeru u devedesetima sa pesmama koje spajaju elemente roka i dalmatinske etno muzike, stekavši brzo veliko sledbeništvo. Gibonnijeva popularnost nastavila je da raste preko granica Hrvatske i trenutno je jedan od najpopularnijih i najuticajnijih muzičara bivše Jugoslavije. Gibonni je napisao pesmu „Cesarica“ za Olivera Dragojevića, koja je postala ogroman hit i najemitovanija pesma u Hrvatskoj devedesetih. Zlatan Stipišić 2003. godine postaje UNICEF-ov ambasador dobre volje i uključen je u mnoge humanitarne koncerte i organizacije za borbu protiv gladi i siromaštva.

Diskografija

1991 Sa mnom ili bez mene, Croatia Records
1993 Noina arka, Croatia Records
1994 Kruna od perja, Croatia Records
1997 Ruža vjetrova, Croatia Records
1999 Judi, zviri i beštimje Dallas Records
2001 Mirakul, Dallas Records
2006 Unca fibre, Dallas Records
2010 Toleranca, Dallas Records
2013 20th Century Man, Dallas Records

2016 Familija (sa Oliverom Dragojevićem)

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.