fbpx
spot_img

Ginekolog dr Ivan Bojović najbolji u Srbiji

Lekar iz beogradskog Kliničko-bolničkog centra “Zvezdara” dobio je najveće priznanje od pacijenata – po mišljenju mama on je najbolji ginekog u Srbiji!

najbolji ginekolog Ivan-BojovicGinekolog dr Ivan Bojović, iz beogradskog Kliničko-bolničkog centra “Zvezdara” dobio je najveće priznanje koje jednom lekaru može da pripadne a čija je težina još veća jer je poteklo od pacijenata. Njega su mame iz Srbije, u istraživanju portala “Bebac”, izabrale za najboljeg ginekologa u našoj zemlji.

Bojovića, koji je u ovom poslu od 2000. godine, i koji godišnje obavi oko 200 porođaja, mame nazivaju čudom, ne kriju da je omiljen i uvažen. Napominju da im svima persira bez obzira na izgled i status, da svakoj trudnici objasni šta je čeka do kraja porođaja, redovno obilazi nakon što se porode…

On, sa druge strane, ne krije sreću zbog ovog priznanja. Bez sujete ga smatra zaslugom celog svog tima, u koji ubraja i porodilje.

– Iskreno, prijatno sam iznenađen ovim priznanjem. Mišljenje pacijenata je jako važno u poslu kojim se bavim, tako da ovaj izbor doživljavam kao veliku čast i profesionalnu satisfakciju. U vreme u kojem živimo i radimo, pravo je osveženje istraživanje koje je sproveo portala “Bebac”. Mišljenje porodilja mi mnogi znači, jer je to povratna informacija za rad i trud, ali imotiv da se taj odnos poverenja i dobrog rada stalno usavršava – kaže Bojović.

Na pitanje zašto su baš mame odlučile da je baš on najbolji ginekolog, mišljenja je da je recept jednostavan.

– Treba biti prirodan. Važno je da slušamo, ali i čujemo jedni druge, pacijenti nas ali i mi njih.Potrebno je dosta strpljenja, pažnje, razumevanja, poštovanja, a pre svega znanja i truda. Važno je poverenje, a ono se zaslužuje. Bitan je i timski rad. Ja se mogu pohvaliti odličnim timom, koji pored ginekologa čine i babice, neonatolozi, pedijatrijske sestre, anesteziolozi, anestetičari, službenice i spremači. Mi jednostavno ne možemo jedni bez drugih. Porodilje su, takođe, deo tima.

Treba se staviti u ulogu pacijenta, a onda raditi po struci i savesti. Ovde nema mesta sujeti. Svako zaslužuje pažnju i uvažavanje, kao i informacije o tome sta se dešava i sta će dalje biti. Treba uvek biti sa pacijentom. Ono što svakako želim da istaknem je podrška moje porodice.

Priznanja poput ovog Bojović redovno dobija jer mu redovno dolaze ponovo pacijentkinje na porođaj.

– Puno pacijentkinja mi je ukazalo poverenje i ponovo došlo na porođaj u narednim trudnoćama. Većina njih nastavlja da dolazi na redovne kontrole, ali i dovodi svoje rođake, prijateljice…

U porodilištu u kome Bojović radi, godišnje se rodi oko 2.400 beba. A, na listi “Bepca” četvrto mesto zauzeo je još jedan ginekolog iz ove ustanove – Predrag Mitrović.

Izvor: Telegraf

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.