fbpx
spot_img

Ginisov rekord: Sa multipla sklerozom pretrčala 366 maratona za godinu dana

Hrabra i uporna Anette Fredskov
Hrabra i uporna,YouTube

Anet Fredskov (41) iz Danske, kojoj je pre nekoliko godina dijagnostifikovana multipla skleroza, uspela je da istrči 366 maratona za 365 dana, čime je ušla u Ginisovu knjigu rekorda.

Multipla skleroza dijagnostifikovana joj je pre gotovo četiri godine, a to joj je povećalo volju za životom.

 

Ova hrabra zena motivisala je mnoge svojim postupkom i recima:

„Mi ljudi možemo puno više nego što mislimo. Sami postavljamo granice tela i uma. Volela bih da istražim kako telo i um reaguju na ovakav teret”, kaže Anet i dodaje, „Želim da dokažem da iako imate dijagnozu, to ne bi trebalo da vas spreči da živite život do kraja i ostvarujete svoje snove. Nadam se da ću moći da inspirišem druge da naprave ono o čemu sanjaju”.

CNN je napravio pricu o njoj dodajući da je Fredskov unutar svojih 366 maratona pretrčala 15.442 kilometara i pritom „potrošila“ 20 pari patika.

Veličanstveno, zar ne?

Pomislite na ovu hrabru ženu kada budete na ivici snage i volje. Verujem da će vam to dati motiv da istrajete u svojim odlukama.

 

Prethodni tekst
Sledeći tekst
Bojana Pudar
Bojana Pudar
Bojana Pudar veruje da "osmeh ne košta ništa, a znači mnogo. Ako nekada sretneš osobu koja više nema osmeh, budi velikodušan, pokloni joj svoj. Niko ne oseća takvu potrebu za osmehom, kao oni koji ne mogu da ga poklone drugima".