fbpx

GODINE PROLAZE, UŽASNO MI NEDOSTAJE / Bjesomar ft Osman Ahmed / RIBLJA ČORBA & BAJAGA cover “Dimljena” verzija (bjesomarAudio & video 2014)

GODINE PROLAZE, UŽASNO MI NEDOSTAJE /
Bjesomar ft Osman Ahmed / RIBLJA ČORBA & BAJAGA cover “Dimljena” verzija (bjesomarAudio & video 2014)

 

Bubanj i osnovna gitara za ovu “hibridnu” obradu snimljeni su osmog septembra 2013. u studiju Češnjak u Kragujevcu.
Saša Vujić (KBO, Zvoncekova bilježnica, Trula koalicija), tonski snimatelj i vlasnik studija je posle te, prve, etape snimanja organizovao druženje u dvorištu ispred, uz riblju čorbu i pileća krilca na roštilju.
Zoran Marinković – Bjesomar je kamerom zabeležio događaj, a godinu dana kasnije, tokom juna 2014. u svom kućnom studiju u Gornjem Milanovcu dosnimio vokale i pozvao prijatelje da osmisle i odsviraju ostale instrumente.

Audio i video koncept, kamera, montaža, režija, vokal, snimanje, produkcija: Zoran Marinković

Vokal: Zoran Marinković (Bjesovi)
Bubanj: Osman Ahmed (Multietnička atrakcija)
Bas: Marko Marković (Bjesovi)
Osnovna gitara: Slobodan Vuković (Bjesovi)
Ostale gitare: Ivan Kovačević (Plišani mališan, Bjesovi)
Klavijature: Miloš Živković

U spotu učestvovali:
Osman Ahmed, Slobodan Vuković, Saša i Lena Vujić, Zoran i Gordana Kondić, Igor i Milena Nikolić, Vlada Paunović, Andjela Ognjanović, pas Sima i Zoran Marinković

Tekst pesme “Godine prolaze, užasno mi nedostaje” je nastao kombinovanjem Bajaginog teksta za “Godine prolaze” i Borinog refrena za “Užasno mi nedostaje”. Ideja za ovu “akciju” je Marinkovićeva. Muzika je nepromenjena u odnosu na Riblju čorbu. Autor originalne muzike je V. Božinović – Džindžer.

Ana Mutavdžić
Ana Mutavdžić
Završila sam književnost, a slikam. Predajem deci, a celog života učim. Ne volim vožnju, a celog života putujem. Stalno se dvoumim, ali uvek znam šta hoću.