fbpx
spot_img

Gordana Maksimović: PRIMETITE LEPOTU U MALIM STVARIMA

 

   Svi vi ponekad čekate da vam se sreća dogodi, čekate da vam se snovi ostvare, čekate da vas drugi usreće, uvek nešto čekate i nadate se da vaša sreća, uspeh, radost, uživanje zavisi od nekih drugih. Mislite i da je nekada vaša sreća, proporcionalna veličini događaja, poklona ili ljubavi.

Nemojte čekati velike stvari, velike događaje, dobitak na lotou, pronađite sreću u malim stvarima. Možda se te velike sreće neće nikada dogoditi i vi čekajući iste nikada nećete biti srećni. Ali ako se budete radaovali malim stvarima, sitnicama, kao što su prva jutarnja kafica, pa sve ostalo, pa vi ćete biti srećni svakoga dana. Ukoliko nastavite da primećujete te male stvari, mala uživanja vi sebi obezbeđujete svakodnevnu sreću. Jer bolje je svakoga dana biti srećan, jer malo po malo uvek bude puno.

    Kao što rekoh prva jutarnja kafa, sa osobom koju volite, sa prijateljicom ili u miru sami sa sobom može vam doneti sreću. Lep i zdrav doručak pripremljen polako i sa puno ljubavi za sebe, porodicu  može biti pravo zadovoljstvo. Jutarnja toaleta, sminkanje, mackanje, pravljenje frizure možete pretvoriti u igru, a sve to ako vi želite može biti zadovoljstvo. Sve to kao i biranje garderobe, pa vaše oblačenje, put na posao i još mnogo drugih stvari mogu vas učiniti srećnim, ali isto tako i nesrćnim, a to samo zavisi od vas samih, kako ćete na te stvari gledati, kao na nešto što vas raduje ili kao na nešto što vas umara, a odluka je samo vaša.

Zato odlučite kakva će biti vaša percepcija na to i kakav život želite da živite. Lično smatram da je bolje sve to uraditi sa uživanjem, jer nabrojane stvari vi svakako morate da uradite, pa bolje im se veseliti i uživati u njima, nego gunđati i ljutiti se. Jer doručak trebate da spremite, pa da li ćete to uraditi sa zadovoljstvom i posle toga se dobro osećati, ili ćete to uraditi u ljutnji samo zavisi od vas. Od vaših odluka zavisi i čitav vaš život. Svakodnevnom promenom načina gledanja na događaje, stvari, na neka mala zadovoljstva, možete promeniti i kvalitet vašeg života.

   Zato uključite sva svoja čula i počnite da uživate u svemu oko vas, u svemu što čujete, vidite, osetite i dodirnite. Budite svesni svega što vas okružuje i uživajte u bogatstvu i lepoti. Mnogo je toga, a da vi niste ni svesni te lepote i mogućnosti da možete da uživate i budete srećni u stvarima koje vam se na prvi pogled čine tako malim, ali baš u tim stvarima koje vam se tako čine leži ogroman potencijal za vašu veliku sreću.

… odlomak iz knjige Miris pozitivnog duha, autor Gordana Maksimović,

Više o knjizi: https://gordanamaksimovic.blogspot.com/2018/06/miris-pozitivnog-duha.html

Gordana Maksimović
Gordana Maksimović
Dipl. defektolog-master logoped iz Kraljeva. Gordana je motivaciski govornik i životni trener, kao i autor jako posećenog bloga, you tube kanala i životnog priručnika MIRIS POZITIVNOG DUHA. Svet bi bio mnogo bolji kada bismo prvo radili na sebi i sopstvenim razvojem bili primer drugima, da uvide da sve može drugačije. Ja to radim ,a vi?