fbpx
spot_img

Gordana Maksimović: Vaš zivot je vaša priča

   Da li znate da priču svog života kreirate sami? Vaša priča je ogledalo vašeg života. Vi sami pišete scenario i uređujete kako će izgledati vaš film. Kakav film iskreirate, takav život žiite. Kakve fillmove vi  režirate?

   Da li su to filmovi strave i užasa, gde vlada ljutnja, bes, panika, ljubomora ili je to neka komedija gde neprestano filmom dominira smeh i to onaj smeh do suza,? Da li je to neki mjuzikl, gde je pesma i igra sastavni deo života ili je to  ljubavna priča, puna emocija, poljubaca i zagrljaja?

    Kakav film vi režirate? Šta je ono što gledate svakoga dana na ekranu vašeg uma? Da li ste nekada pomislili da promenite žanr? Ili se čvrsto držite ustaljene rutine i istih filmova? Razmislite malo o ovome, kako bi bilo da menjate i da počnete da kreirate i gledate druge filmove?

   Svesnost vodi u promenu. Kada se probudite i osvestite, da to što, kreirate, gledate i slušate, vi to i živite. Osvestite se i počnite da vrtite neke druge filmove na ekranu svog uma.

   Vaša priča može biti posve drugačija. Pa zašto u životu ne biste menjali nešto što vam se ne dopada? Da li mislite da su promene nemoguće? Sve je moguće, samo ako vi to želite i ako se iz te želje izrodi neki cilj i naprave koraci ka njemu. Menjajte sve ono što vam ne služi, što vas ne čini srećnim, što vas plaši, što vam snižava vašu vibraciju. Menjajte posao ako se vučete dok radite, ako vam taj posao ne pričinjava baš nikakvo zadovoljstvo, menjajte mesto stanovanja ako se više u vašem gradu ne osećate dobro, menjajte način oblačenja ako vam je više dosta stila koji godinama niste menjali, manjajte frizuru, ako vam dosadila ista… mnogo, mnogo toga možete promeniti, ali samo ako vi to želite.

  Još jednom vi ste kreator filma svog života. U koliko želite nešto promeniti, menjajte svoje misli, jer vaš život je zapravo rezultat vašeg razmišljanja. Ono što iskreirate u svom umu, vi to i živite. Budite svesni toga. Kreirajte život po svojoj meri. Biće tu nekih stvari koje možda ne zavise od vas i nemojte da vam to utiče na vaš vašu kreaciju života. Shvatite to kao životni izazov i u njemu pronađite pozitivnu stranu, jer je sigurno ima, jer živimo u bipolarnom univerzumu gde sve ima svoju i dobru i lošu stranu, i to morete znati. Tako i u svom životu potrudite se da pronađete tu dobru stranu, lepšu, srećniju, jer ono što budete tražili to ćete i naći. Kao što rekoh u naslovu, vaš život je vaša priča, kakva će biti, odlučite sami, vaš život je vaš izbor i znajte da sva odgovornost je na vama.

Gordana Maksimović
Gordana Maksimović
Dipl. defektolog-master logoped iz Kraljeva. Gordana je motivaciski govornik i životni trener, kao i autor jako posećenog bloga, you tube kanala i životnog priručnika MIRIS POZITIVNOG DUHA. Svet bi bio mnogo bolji kada bismo prvo radili na sebi i sopstvenim razvojem bili primer drugima, da uvide da sve može drugačije. Ja to radim ,a vi?