fbpx
spot_img

Gornji Milanovac/sreda, 25. mart 2015. | Moderna galerija | 19:00 |CHIARO DI LUNA Koncert operskih arija

Sreda, 25. mart 2015. | Moderna galerija | 19:00 | slobodan ulaz
CHIARO DI LUNA Koncert operskih arija

Koncert operskih arija

Marko Tomić, tenor i Vesna Radić, klavir zapaženi srpski umetnici, na poziv Kulturnog centra u sredu, 25. marta od 19 sati u Modernoj galeriji održaće koncert operskih arija naziva „Chargo Di Luna“.
Na repertoaru će biti dela koja potpisuju: Gioulio Caccini, Wolfgang Amadeus Mozart, Franz Schubert, César Franc, Giuseppe Verdi, Aleksandar Sedlar Bogoev, Stanislav Binički, Josip Hatze, Petar Konjović, George Gershwin, Cesare Andrea Bixio.

BIOGRAFIJA
Vesna Radić (Surčulija) završila je srednju Muzičku školu „Kosta Manojlović“ u Zemunu, u klasi profesorke Davorke Šperac Polojac. Godine 2001. upisuje osnovne studije klavira, a zatim 2006. i master studije, koje uspešno završava sa najvišom ocenom u klasi prof. dr Doriana Leljaka, na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Nastupala je solistički, ali i u kamernim sastavima u galeriji KNU, Skupštini grada Beograda, u Izvršnom veću u Novom Sadu, Gradskoj skupštini u Subotici, i u drugim koncertnim dvoranama. Usavršavala se na mnogobrojnim master kursevima klavira, od kojih izdvajamo: prof. Ian Jones, Royal Colage of Music, London, Velika Britanija; prof. Ninoslav Živković, FMU, Beograd; prof. Lidija Stanković, FMU, Beograd; Kemal Gekić, Miami, SAD; Aleksandar Madžar, Brisel, Belgija… Vesna je od 2005. do 2007. radila kao demonstrator na predmetu „Poznavanje klavirske literature“ na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, a od 2006. do danas radi kao profesor klavira u MŠ „Vatroslav Lisinski“ u Beogradu. Bila je muzički saradnik kompozitorima Željku Joksimoviću i Korneliju Kovaču, u radu na serijama „Greh njene majke, „Nepobedivo srce“ i „Cvat lipe na Balkanu“, u produkciji „Košutnjak filma“. Godine 2012, u izdanju Izdavačke kuće „Prosveta“, izdaje svoj prvi roman „Foliranja“.

Marko Tomić [tenor] završio je srednju Muzičku školu „Živorad Grbić“ u Valjevu, na odseku za harmoniku, 2003. godine. Godine 2008. završava srednju Muzičku školu „Živorad Grbić“ na odseku za solo pevanje, posle koje upisuje osnovne studije solo pevanja na „Slobomir P Univerzitetu“ u Bijeljini, u klasi prof. Radmile Smiljanić, i 2014. godine završava u klasi prof. Aleksandre Ristić. Trenutno je na master studijama u klasi prof. Aleksandre Ristić. Nastupao je na brojnim koncertima – solistički koncert u Valjevu (2010.), solistički koncert u Prijedoru (2010.), četiri koncerta sa kvartetom „Amici“ u Bijeljini, Valjevu, Kotoru i Herceg Novom (2010.), koncert u Dubrovniku (2010.), Noć muzeja u Valjevu, proslava dana grada Valjeva, „Desankini dani“ u Brankovini, koncerti promocije fakulteta u Bijeljini, Doboju, Sremskoj Mitrovici, Banja Luci, Tuzli… Nastupao na više humanitarnih koncerata.

KULTURNI CENTAR GORNjI MILANOVAC
KULTURNI CENTAR GORNjI MILANOVAC
Ustanova za kulturu, umetnost i vanškolsko obrazovanje