fbpx
spot_img

Humanitarna akcija „Poplava ljubavi“ donela više od 10.000 evra

U letnjem izdanju humanitarne akcije „Ulica otvorenog srca“ u Beogradu,  prikupljeno je 1.263.733 dinara oko (10.700 evra), a novac je namenjen obnovi vrtića u Svilajncu, Paraćinu, Valjevu i Obrenovcu.

foto: en.wikipedia.org
foto: en.wikipedia.org

Humanitarna akcija održana je 06.09.2014. Fond B92 je, zahvaljujući solidarnosti brojnih posetilaca i uz pomoć svojih volontera, od prodaje narukvica prikupio 814.733 dinara (oko 6.900 evra), saopšteno je iz ovog Fonda. Zajedno sa građanima, uspehu jučerašnje akcije doprineli su sponzori i donatori manifestacije, zahvaljujući kojima je tokom letnje „Ulice otvorenog srca“ prikupljeno gotovo 450.000 dinara (oko 3.800 evra), navodi se u saopštenju.

Reka ljudi sačinjena od više desetina hiljada Beograđana, vedrim duhom i dobrom voljom preplavila je Svetogorsku ulicu, koja je ponovo postala „Ulica otvorenog srca“ i poručivala „Otvorite svoje srce, stiže poplava ljubavi“.

 Kako bi i početak nove školske godine bio lepši za decu iz četiri poplavljena grada, Beograđani su poklanjali i svoje knjige za obnovu biblioteka u vrtićima i školama. Zabavljači, klovnovi i žongleri su ulepšali ovu humanitarnu manifestaciju, a u ulici su bile postavljene i replike dinosaurusa koji su izloženi u „Dino parku“ na Kalemegdanu.

„Hvala svima koji su ove subote otvorili svoje srce, doprineli uspehu letnje ‘Ulice otvorenog srca’ i pomogli da mali Valjevci, Obrenovčani, Svilajnčani i Paraćinci, mogu ponovo da osete dečiju radost“, navodi se u saopštenju Fonda.

Vanredno izdanje manifestacije „Ulica otvorenog srca“ za pomoć deci čija su obdaništa stradala u majskim poplavama, organizovali su Fond B92, Atelje 212, Skupština grada Beograda, Turistička organizacijom Beograda i opština Stari grad.

 

 

Izvor: vesti-online.com

Dragana Joksić
Dragana Joksić
"Onima koji su neobični, ono sto je neobično krajnje je obično"