fbpx
spot_img

Humanitarna akcija udruženja „Banka dobročinstva“ i „Nekazano“

Na Svetski dan borbe protiv raka Labud N. Lončar, predsjednik Međunarodnog udruženja književnika Nekazano uručio je u Nišu Marini Adamović niškoj humanitarki i dobrotvoru koja vodi „Banku dobročinstva“ paket časopisa za kulturu i umjetnost „Nekazano“ kao i nekoliko svojih knjiga.

Novac od prodatih čaopisa i knjiga biće uplaćen u humanitrne svrhe.

„Marina Adamović je veoma poznata niška humanitarka koja i ako sama u invalidskim kolicima maltene 24 sata provede na ulici skupljajući novčane priloge za bolesnu djecu. Sve priloge automatski uplaćuje u fond za bolesnu djecu.

Moje zadovoljstvo je veće tim što je Marina član udruženja Nekazano i do sada smo objavili njene dvije knjige Haiku poezije. Pored toga što piše haiku poeziju piše pjesme i kratke priče. Ona često provede noć u kiosku koji je njen svojevrstan dom i ofis. Tu skuplja pomoć i šalje je dalje. Ovog puta sreo sam se sa njom u kiosku „Banka dobročinstva“, u samom centru Niša, u hladnoj februarskoj noći, iznenadio je i uručio časopise sa nadom da će ih brzo prodati i pomoći nekom kom je potrebno.

Zadivljuje snaga, volja i istrajnost ove hrabre žene koja i sama bolesna po najvećoj vrućini i zimi prikuplja pomoć za bolesnu djecu i za sve one kojima je pomoć potrebna. Iskorostio sam ovu priliku i uručio joj novu člansu kartu i diplomu Priznanja „Pjesnik – Svetionik“. Raduje me njeno zadovoljstvo ovim poklonom i iznenađenjem. Nadam se da ćemo je jednog dana dočekati i ugostiti u Baru.“ – riječi su Labuda N. Lončara.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.