fbpx
spot_img

Milan Bukvić – nova zvezda kviza „Potera“ koja je znanjem zadivila Srbiju

Diplomirani politikolog i student filozofije, dvadesetčetvorogodišnji Kragujevčanin Milan Bukvić sinoć se u kvizu „Potera“ približio rekordu od 27 tačnih odgovora. U uzbudljivoj završnici kviza, takoreći sam je stigao do 24 koraka prednosti.

Milanu Bukviću, odličnom studentu master studija na Fakultetu političkih nauka i studentu filozofije na Univerzitetu u Novom Sadu, kvizovi su hobi.

Čim je napunio 18 godina došao je u kviz „Potera“ i prvi put potpuno sam izašao na megdan tragaču Miloradu Milinkoviću, koji je uspeo da ga zaustavi na putu do pobede.

Šest godina kasnije, Milan se ponovo pojavio u „Poteri“, ali ovoga puta je uspeo da, takoreći sam, osvoji 24 koraka prednosti i pred „Princezu znanja“ postavi nemogući zadatak.

Gostujući u Jutarnjem programu, Milan priznaje da nije bio napet, mada su gledaoci po njegovom ponašanju mogli da steknu takav utisak.

„Međutim, ja sam iznutra bio potpuno psihički fokusiran i baš sam došao koncentrisan na samo snimanje i bilo mi je malo žao kada sam juče video koliko sam zapravo delovao nervozno, jer baš pred samo snimanje te emisije sam se sedam dana osamio kako bih se isključivo psihički pripremio za to i kako bi mozak mogao dovoljno brzo i dovoljno precizno da mi radi“, naglašava gost Jutarnjeg programa.

Pobeda posvećena dedi

Milan je pobedu u „Poteri“ posvetio svome dedi jer je odrastao uz njega i zbog njega zavoleo kvizove koje su pratili upravo na RTS-u.

„Svakog petka sam dolazio kod njega, spremali smo kokice i gledali smo zajedno. On je zaista bio kvizoman, iako za razliku od mene, je stidljiv čovek i nikada se nije prijavio i zato sam želeo da ovaj svoj nastup stavim kao krunu na moje odrastanje kraj njega i moju zahvalnost njemu“.

Naravno, kako Milan naglašava, nemoguće je za kviz se pripremati u smislu učenja. Mogu se samo popuniti, eventualno, neke rupe u znanju. Moguće je samo uvežbati neke performanse koje se zahtevaju za konkretni kviz, kao što je u „Poteri“ brzina ili kao što je logičko zaključivanje potrebno za drugu igru kada se imaju ponuđeni odgovori.

„Moram priznati da sam za razliku od prethodnog učešća 2014. godine, kada sam imao 18 godina, ovo učešće shvatio mnogo ozbiljnije jer mi je cilj bio da pobedim sa visokopokazanim znanjem, a ne samo da mi kažu da sam mlad i talentovan i da obećavam. I zato sam se prilično temeljno spremao i neću da se foliram da kažem da nisam“, iskren je Milan.

Takođe, naglašava da je to što je samo on odgovarao bila taktika o kojoj se tim unapred dogovorio i da nije želeo da se ogreši o saigrače i pokupi sve pohvale samo na svoj račun. Oba saigrača su jako kvalitetni igrači, jedan od njih je čak pre nekoliko meseci bio pobednik „Slagalice“.

„Hvala im na tome što su mi dali veliki manevarski prostor i što su verovali u mene da ću i njima doneti neku prednost. Ali to je bila i velika odgovornost, jer da sam, na primer, doživeo neku vrstu blokade i imao 15-16 odgovora, to bi Milica verovatno lako stigla. Onda bi po meni bilo osuto drvlje i kamenje, kao što se i dogodilo nekim takmičarima“, dodaje Bukvić.

Izvor: rts.rs

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.