fbpx
spot_img

Humanitarna gala egzibicija u Melburnu pod nazivom „NOĆ SA NOVAKOM“

Šestostruki šampion Australian Opena Novak Đoković organizovao je  humanitarni gala event na “Margaret kort Areni”, par dana uoči početka prvog ovogodišnjeg grend slema. Sav novac prikupljen na događaju biće usmeren na programe ranog razvoja dece u Srbiji koje sprovodi Fondacija Novak Đoković.

Mnogo ličnosti iz sveta sporta prisustvovali su ovom događaju, a između ostalih tu je bio legendarni teniser Roj Emerson, talentovani Aleksandar Zverev sa kojim je Novak odigrao kraći egzibicioni meč, zatim kriket igrači Šejn Varn i Meg Lening, ragbista Kem Smit, fudbaler Arči Tompson i mnogi drugi.

Zahvalan sam organizatorima Australian Opena na ovakvom danu i poštovanju koje mi je ukazano. Fondacija koju smo osnovali pre 10 godina, a koja punih 5 godina usmereno i istrajno radi na unapređenju uslova obrazovanja dece u ranom uzrastu do sada je pomogla hiljadama mališana. Gradimo vrtiće, ulažemo u programe, obučavamo nastavnike kako bi što kvalitetnije radili sa decom, a više od stotinu pojedinačnih projekata veoma uspešno realizovali. Naravno, cilj ostaje i dalje da bude što više nas koji ćemo se udružiti da pomognemo deci i pružimo im znanje i obrazovanje. Od toga će zavisiti ne samo njihovi životi, već i napredak društva u celini – rekao je Novak.

novak-melburn-event-1

Događaj pod nazivom “Noć sa Novakom” dočekan je sa velikom pažnjom svetske javnosti.

Jako sam uzbuđen što sam organizovao ovakav događaj baš u Melburnu, gde sam imao fantastičnu podršku navijača proteklih godina. Ne mogu da verujem da je prošlo devet godina od kako sam prvi put osvojio Australian open, svoj prvi grend slem trofej. Do sada sam šest puta bio prvak ovde, i izjednačio sam rekord velikog Roja Emersona, što je neverovatno ostvarenje na koje sam ponosan – rekao je Đoković.

novak-melburn-event-2

Direktor Australijan opena, Kreg Tajli, zahvalio se Đokoviću na svemu što radi za decu širom sveta, ali i za tenis kao sport.

Srećni smo što je Novak odlučio da započne ovogodišnji pohod na Australijan open kroz jedan ovakav humanitarni događaj. Navijači su se odazvali u velikom broju, i zajedno sa Đokovićem, kao organizatorom, povećana je svest o važnosti ulaganja u rani razvoj i obrazovanje dece. Novak radi sjajne stvari sa svojom Fondacijom, reč je o velikom čoveku, pravom šampionu, filantropu, šoumenu i želim mu sve najbolje kako terenu, tako i u privatnom životu – istakao je Tajli.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.