fbpx
spot_img

Humanitarna internet radio stanica osnovana u Kragujevcu

Humanost na delu, Branka Lukića osnivača i vlasnika radija je za svaku pohvalu. Ovim putem želimo da širimo dobru inicijativu i da informišemo naše sugrađane o  humanitarnoj internet radio stanici.

logo1

Radio je u sastavu Udruženja “Ekspres” i  humanitarni radio je pokrenut prevashodno da bi skrenulo pažnju na ljude sa posebnim potrebama i sve ostale kategorije stanovništva koje se nalaze na magrinama društva.  Živimo u vremenu nekih čudnih kriterijuma, po pravilu sva pažnja usmerena na osobe sa invaliditetom i ostale ugrožene marginalizovane kategorije stanovništva je samo deklerativna. Humanitarni radio želi da ove ciljne grupe ne budu zapostavljene.

12308818_1515630248764549_5033201984987830472_nNjihova misija je da širi i pruža informacije o svim važnim humanitarnim događajima, ali i akcijama koje pokreću razne organizacije i udruženja, kako bi pomogli upravo pomenutim kategorijama u našem društvu.

Neka istraživanja pokazala su da se društvo u kojem živimo, vrlo retko seti populacija osoba sa invalidom, ali i da se na njih obrati pažnja  kada obeležavaju neke bitne datuma.

Ovo je prvi specijalizovani radio ovakvog tipa na Balkanu, koji ima ovakvu programsku orjentaciju usmerenu da promoviše pozitivne primere.

„Ideja za osnivanjem radija je potekla od samog osnivača Branka Lukića, koji je na ličnom primeru, kao osoba sa invaliditetom, u svakodnevnom životu bio prosto ophrvan problemima na koje je nailazio i koje nije uspevao da reši, pa mu je problematika te ugrožene grupacije izuzetno dobro poznata, ali koji se nada da će ideja koju programski promoviše zaživeti i naići na punu podršku relevatnih struktura, tako da očekujemo i dobijanje frekvencije.“

dreamstime_xs_21416822

Nakon nešto više od godine dana rada i postojanja Humanitarnog radia, njihova ideja je ostala kao poput uzvišenog cilja. Ono što ih sputava jeste nepostojanje podrške. Upravo je ovo pokazatelj da humane ideje ne pronalaze put, jer nemaju odjek u našem okruženju , ali i vremenu u kojem živimo.

Potrebno je da napomenemo da je ova ideja deklerativno podržana od svih ljudi dobre volje, mnogobrojnih ustanova, lokalne samouprave, republičkih organa, mnogobrojnih medija, elektronskih i štampanih. Prema njihovim rečima ta podrska im je u početku mnogo značila i davala im je podstrek za dalji rad. Osnivač i ostali članovi ovog tima ističu da entuzijazam ne manjka ni posle godinu i nešto dana, ali izostanak materijalne podrške ih sputava da ovu misiju sprovedu na planiran način.

Humanitarni radio osim birane muzike raznovrsnog muzičkog sadržaja, koju emituje tokom dvadesetčetiri časa, proširuje svakodnevno svoj govorni program, priloge i emisije. Sa uvođenjem novih emisija, koje su uglavnom humanitarnog i edukativnog tipa, njihov cilj je predstavljanje institucija i pojedinaca iz svere socijalne politike, humanitarnih organizacija i udruženja, potom emisijama iz kulture, zdravstvenih emisija, i ostalih.

radio

Program je namenjen ljudima dobre volje, jer žele da daju jasan doprinos u otklanjanju predrasuda prema osobama sa invaliditetom, kroz edukaciju, pomoć u njihovoj integraciji. U cilju postizanja ravnopravnijeg učešća pomenutih kategorija u svakodnevnom životu.

Osim emisija Humanitarni radio redovno emitujemo apele za razne humanitarne akcije i obavlja razgovore sa akterima.

Humanitarni radio se neprekidno emituje program 24 sata, pod geslom “Govori da bih te video”. Ukoliko želite da donirate ili na bilo koji drugi način pomognete Humanitarni radio, u radu i razvoju, imate mogućnost preko Pay pala.

Možete da ih pratite , ali i slušate putem  sledeće internet stranice. Aktivni su i na društvenim mrežama, izvajamo link od facebook stranice.

Naš tim želi im puno sreće u daljem radu, mi ćemo se uvek potruditi da Vas informišemo o svim važnim dešavanjima.

 

Isidora Petrović
Isidora Petrović
"Život se ne meri brojem udisaja koje udahnemo, nego trenucima koji nam oduzmu dah.“