fbpx
spot_img

Humanitarna organizacija „Svetionik“ organizovala humanitarni koncert i poklonila aspirator Dečjem odeljenju pančevačke bolnice

Foto: Ivan Damnjanović

Humanitarna organizacija „Svetionik“ organizovala je humanitarni koncert, 25. januara, u Kulturnom centru Pančeva. Lepa zamisao da deca pomažu deci. Naime, učesnici koncerta bili su Dečiji hor „Vokal kids“, koji predvodi Jelena Cvetić, i plesna škola „Beodance“, na čelu sa Antalom Gece. Sav prihod je bio namenjen Dečjem odeljenju Opšte bolnice Pančevo.

 

Dečiji hor „Vokal kids“ Foto: Ivan Damnjanović

 

Jelena Cvetić, dirigent Dečijeg hora „Vokal kids“ Foto: Ivan Damnjanović

 

Dečiji hor „Vokal kids“, koji radi pod okriljem Muzičkog centra „Vokali“, na čelu sa dirigentom Jelenom Cvetić, izveo je niz dečijih, kao i obrade nekih rok pesama. Svojom sjajnom energijom i nastupom oduševili su publiku koja ih je nagradila gromoglasnim aplauzom.

 

Dečiji hor „Vokal kids“ napravio je sjajnu atmosferu Foto: Ivan Damnjanović

 

Plesna škola „Beodence“ donela nam je zvuke Brodveja i Rija. Od juniora pa do seniora, koji su učesnici i evropskih takmičenja, smenjivao se niz koreografija, koja je publika sa oduševljenjem ispratila.

 

Plesna škola „Beodance“ Foto: Ivan Damnjanović

 

Uživanje u igri članova plesne škole „Beodance“ Foto: Ivan Damnjanović

 

Bilo je to veče pesme i plesa, u kome su podjednako uživala deca i odrasli. Cela sala odisala je pozitivnom energijom, svi okupljeni oko želje da pomognu.

 

Upečatljiv nastup plesne škole „Beodance“ Foto: Ivan Damnjanović

 

S obzirom da je Dečje odeljenje iskazalo potrebu za pokretnim aspiratorom, odlučeno je da novac od humanitarnog koncerta bude usmeren na to. Veći deo sredstava prikupljen je te večeri, a kasnije su se pozivu „Svetionika“ odazvali, kako pojedinci tako i pančevačke firme, i na taj način je sakupljen novac koji je bio neophodan za kupovinu aspiratora.

 

Izjava za TV Pančevo povodom uručivanja pokretnog aspiratora Dečjem odeljenju; Ivana Morar, Bojana Stanisavljević i Brankica Jakovljević Foto: Paola Jakovljević

 

Humanitarna organizacija „Svetionik“ se zahvaljuje učesnicima humanitarnog koncerta, Jeleni Cvetić  i Dečijem horu „Vokal kids“, kao i Antalu Gece i plesnoj školi „Beodance“ na izuzetnoj saradnji i velikom doprinosu u ovoj humanitarnoj akciji, kao i svakom pojedincu koji je kupio kartu za koncert ili uplatio neki novčani iznos, naravno i pančevačkim firmama koje su svojim sredstvima pomogle da se prikupi neophodan novac, i zajedničkim snagama kupi pokretni aspirator za Dečje odeljenje pančevačke bolnice.

 

Osnivači HO „Svetionik“ Ivana Morar, Bojana Stanisavljević i Brankica Jakovljević sa načelnikom Dečjeg odeljenja Foto: Paola Jakovljević
Prethodni tekst
Sledeći tekst
Humanitarna organizacija „Svetionik“
Humanitarna organizacija „Svetionik“
Neprofitna, nevladina, nestranačka organizacija, osnovana na neodređeno vreme, radi ostvarivanja ciljeva u oblasti humanitarnog rada i afirmisanja poželjnih društvenih aktivnosti i vrednosti. Ciljevi: organizovanje humanitarnih akcija, edukacija, afirmacija obrazovanja, kulture, nauke, sporta, ekologije, očuvanje nacionalnog identiteta i duhovnih vrednosti, podizanje svesti o položaju i problemima socijalno ugroženih kategorija društva, angažovanje na bezbednosti i poboljšanju uslova za život i rad omladine, naročito dece. Organizacija ima sedište u Pančevu. Osnovana je 11. februara 2016. godine.