fbpx
spot_img

Хуманитарно вече у Воденици/ Крагујевац

Тим ресторана Воденица дошао је на идеју да подржи акцију прикупљња помоћи за откуп звона, која је неопходна  манастиру Ђурђеви ступови

Управо ово је разлог да Вас позовемо да и ви подржите хуманитарно вече у Воденици, које ће се одржати 04. децембра 2015. године, са почетком од 20 часова.
Велико звоно, тешко две тоне и вредно 37.000 евра, које је излила ливница „Лиграп“ из Белановице код Тополе, а од септембра прошле године се налази „на привременој локацији“ у порти манастира Ђурђеви ступови, задужбине Стефана Немање из 12. века – још није откупљено, али би ускоро могло постати власништво овог светског културног добра под заштитом Унеска, чија обнова улази у завршну фазу.
Тренутно су преговори у току са бројним крагујевачким уметницима, који ће ово вече употпунити. Зато Вам сада не можемо саопштити детаљне информације о томе ко ће наступити ове вечери. Али како портал показивач увек сазна први све битне информације, ми ћемо вас благовремено обавестити о томе.

Битно је да напоменемо да ће сав приход који се прикупи те вечери бити прослеђен манастиру Ђурђеви ступови. Зато желимо да ширимо добру иницијативу и подржимо ово хуманитарно вече у Воденици.

Не пропустите прилику да и ви  будете хумани и допринесете у складу са могућностима успешној реализацији ове хуманитарне акције.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.