fbpx
spot_img

Konkurs za antologiju poezije „Snovi injem posuti“

Redakcija online časopisa za umetnost i kulturu „Zvezdani Kolodvor“ priprema svoju prvu Antologiju savremenog pesništva u ediciji Poezija misli i povodom toga raspisuje međunarodni konkurs u čast jubileja 120 godina od rođenja Sergeja A. Jesenjina.

Uslovi konkursa:

Poslati po jednu pesmu posvećenu životu i delu Sergeja A. Jesenjina. Dužina pesme do 30 reda u Word dokumentu (font Times New Roman, veličina 12). U posebnom fajlu poslati biografiju sa fotografijom (navesti ime, prezime, adresu i broj telefona). Pravo učešća imaju autori iz svih zemalja sveta koji pišu na srpskom (ćirilica ili latinica), hrvatskom, bosanskom ili ruskom jeziku. Po objavljivanju zbornika održaće se i književno veče – promocija u organizaciji Kluba umetnika Zvezdani Kolodvor. Autori učestvuju kao suizdavači zbornika. Kotizacija za pesmu je 700 dinara, a za inostranstvo 10 eura u šta su uključeni i troškovi poštarine. Radovi se ne honorarišu. Radove slati na mail adresu: [email protected] sa naznakom (za antologiju). Konkurs je otvoren od 23. oktobra 2015. godine i završava se 28. decembra 2015. godine, na dan obeležavanja 90 godina od dana Jesenjinove smrti, kada ćemo objaviti rezultate.

e-časopis za umetnost i kulturu „Zvezdani Kolodvor“
e-časopis za umetnost i kulturu „Zvezdani Kolodvor“http://klubzvezdanikolodvor.blogspot.rs/
Časopis je osnovan u januaru mesecu 2015. godine i registrovan u Narodnoj biblioteci Srbije. Objavljuje se kvartalno i konkurs za slanje radova je stalan. Nastao je kao proizvod želje da afirmiše, kako pisanu reč tako i vizuelnu umetnost. Do sada je objavljeno šesnaest brojeva. Osnivač i urednik časopisa je Zorica Tijanić, književnica i novinarka iz Beograda.